RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Person påkjørt av toget

TOGKAOS: Mange passasjerer sleit tirsdag morgen med å komme seg inn til Oslo fra Oppegård og øvrige stasjoner på Østfoldbanen etter ulykken på Rosenholm stasjon. Her fra Oppegård stasjon. Rundt klokken 10 ble det åpnet for trafikk på Østfoldbanen igjen.
TOGKAOS: Mange passasjerer sleit tirsdag morgen med å komme seg inn til Oslo fra Oppegård og øvrige stasjoner på Østfoldbanen etter ulykken på Rosenholm stasjon. Her fra Oppegård stasjon. Rundt klokken 10 ble det åpnet for trafikk på Østfoldbanen igjen. Foto: Jorunn Egeland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
En person er påkjørt av toget i morgenrushet utenfor Oslo.

ROSENHOLM: Det er politiet som melder dette på Twitter. Personen er omkommet.

- Vi er på stedet og foretar åstedsundersøkelser og vitneavhør, sier operasjonsleder Martin Todnem, som forklarer at politiet allerede har et bilde av hva som har skjedd.

Trolig er det snakk om en personlig tragedie.

Havarikommisjonen er varslet, og vurderer utrykning, forteller Todnem, som ikke kan si noe om når togtrafikken kommer i gang igjen.

NSB melder på sine sider at de jobber med å skaffe alternativ transport, men skriver samtidig at det er svært få busser i området.

- Lange taxikøer - få taxier

- Det er lange taxikøer, men få taxier, sier Nettavisens Jorunn Egeland som sliter med å komme seg på jobb.

For øyeblikket står hun på Oppegård stasjon og venter på tog til Kolbotn. Hun sier at det muligens vil stå busser der for å ta de reisende videre inn til Oslo.

- Vi får beskjed over høyttaleren innimellom om at de ikke vet noe mer, sier hun.

Åpner for trafikk

En rekke tog er allerede innstilt, men like etter klokka 10 melder Ruter på Twitter at trafikken på togstrekningen skal være i gang igjen.

- Vi har gjort det vi kan for at dagen skal bli så bra som mulig for de reisende, men trafikkavviklingen har gått smått for reisende fra Oslo S mot Østfold og fra Østfold mot Oslo S. Taxier og busser har kjørt i skytteltrafikk, sier presseansvarlig i NSB, Håkon Myhre. 

- Det vil bli litt følgeforsinkelser utover dagen, men ikke veldig mye, sier Myhre.

Ulykken skjedde da lokaltoget fra Oslo til Moss var på vei inn til Rosenholm stasjon klokken 07.18 tirsdag morgen.

Rosenholm stasjon ligger helt sør i Oslo på grensen mot Oppegård kommune.

Hendelsen har ført til at togtrafikken i begge retninger mellom Kolbotn og Holmlia er stoppet. Det får store konsekvenser for pendlere på Østfoldbanen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere