RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne gjengen fra Ila skole lover å gi alt i oppsetningen av Peter Pan. Det blir musikal med Michal Jackson sanger. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Denne gjengen fra Ila skole lover å gi alt i oppsetningen av Peter Pan. Det blir musikal med Michal Jackson sanger. Foto: Anne Marie Huck Quaye

Peter Pan going bad

Kaptein Krok synger "I`m bad", og det loves rapping med instruksjon av "El Axel" når Ila-elever setter opp Peter Pan som musikal.

ILA SKOLE: Det er yrende liv på Ila skole da Lokalavisen er innom på aller første øvingsdag til det som skal bli niendeklassingenes store musikal, med premieré onsdag 9.juni på Sagene festivitetshus.

– Vi setter opp Peter Pan, forteller Sigve Brochlin Ringseth og Johannes Knudsen i produsentgruppa. De er lykkelige over å prioritere musikal-jobbing i to uker, i stedet for vanlig undervisning.

100 elever

Kulturkontakt på skolen, Anne Helene Solberg, forteller at det er femte gang niende-klassingene på skolen, hele 100 elever, har muligheten til å sette opp en rykende fersk musikal med hjelp fra flere profesjonelle folk, støttet av Den kulturelle skolesekken og Musikk i skolen

– Tidligere har de satt opp Izzat, Hair, Romeo og Julie, og Peer Gynt, sier Solberg.

– Det er kjemepedigg å slippe vanlig undervisning, sier flere av elevene på Ila. 

Dans
 


Elevene er fordelt på ulike grupper, hvor 24 øver iherdig på dansing inne i en sal på skolen.

– Kjempegøy,også får vi besøk av en kjent koregograf, Simon Woodhouse, sier Ingjerd Tesaker som instruerer en gjeng dansende ungdommer i skolegården.

– Slenge dritt

Inne i et klasserom råder det mer dyp konsentrasjon, der en liten gjeng sitter i to grupper og skriver.

– Jeg bare sitter og ler jeg, sier den proffe rapperen, "El Axel "som kommenterer elevenes rappe-ferdigheter. Han er imponert over tekstene elevene kommer med.

– Vi skal battle og slenge dritt til hverandre, sier Maria Savalov Syberg. Sammen med Rakel Lysø Drage og Sofie Hammersland øver jentene i en del av klassrommet på å få rappen til å flyte.

– Det er ganske vanskelig, innrømmer Rakel som synes det er flott med hjelp fra en proff rapper.

Lokalavisen får se på noe av teksten som de debuterende rapperne jobber med:

– Hva skjer med alraite Kåre, som går med blomst i håret.

– Gleder meg til kyss

Kaoset fortsetter på skolen, med en gjeng skuespillere i full gang med teaterøvelser.

– Det blir en kyssescene, sier Luis Bye som forteller at han gleder seg til det.

– Vi har ikke fått roller ennå, sier Johannes K.. Darbo som mer enn gjerne kan se for seg en karriere som skuespiller. Møt opp klokka 19.00 I Holsts gate 3.

– Det koster 50 kroner for voksne og 20 for barn å se den rocka, Michael Jackson inspirerte Peter Pan musikalen, i regi av Ila-elevene fra niende klasse, samt noen lærere, El Axel og andre profesjonelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere