Petter (25) nærmer seg Beyoncé

Supercatchy: Sondre Lerche (t.h.) kaller Petter Fagelunds (t.v.) finalelåt supercatchy. I midten sitter «The Voice»-finalist Adrian Jørgensen. Han har samarbeidet med mjøndølingen i flere år. foto: lisa selin

Supercatchy: Sondre Lerche (t.h.) kaller Petter Fagelunds (t.v.) finalelåt supercatchy. I midten sitter «The Voice»-finalist Adrian Jørgensen. Han har samarbeidet med mjøndølingen i flere år. foto: lisa selin

Petter Fagelund har skrevet «The Voice»-Adrians finalelåt. – Supercatchy, sier mentor Sondre Lerche.

Klikk på bildet for å forstørre.

Svømmestjerne: Fagelund var på landslaget i svømming, men la badehetta på hylla som 19-åring.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kill buljo 2: Fagelund har vært lyddesigner på filmen som får premiere fredag neste uke. foto: filmweb

Sondre Lerche lener seg ut fra sofaen og spør:
– Var det deg?
Petter Fagelund nikker bekreftende. Adrian Jørgensen ler. Sistnevnte har nettopp fortalt om google-sjekken han tok på i 2007.
Fagelund hadde sett Jørgensen på TV, elsket klangen, bestemte seg for et samarbeid og tok kontakt.

Rød tråd

– Så googlet jeg navnet og det første jeg fikk opp var landslaget i svømming, forteller Jørgensen. I kveld er han én av fire som kjemper om seieren i «The Voice».
Som finalelåt har han valgt mangeårig samarbeidspartner Petter Fagelunds originalkomposisjon «On to me».
- Det slo meg med en gang at dette er en supercatchy låt som blir gøy å gjøre på TV, sier Sondre Lerche. Bergenseren nyter internasjonal stjernestatus som musiker.
Denne høsten har han imidlertid vært opptatt som mentor i The Voice. Nå sender han sin disippel ut i ilden med en god følelse.
– Adrian har tidligere sunget Justin Bieber, Aviciis «Wake me up» og «Mirrors» med Justin Timberlake. Det har vært en rød tråd som med denne blir komplett, sier Lerche.
Sitatet er søt musikk i Fagelunds ører. Som svømmer var han på landslaget. Hans sterkeste distanse var 400 meter fri. Men han sluttet som 19-åring.

I studio 24/7

– Egentlig gjør jeg det samme nå som da jeg svømte, sier låtskriveren. Basseng er byttet med studio, men fokuset på å bli best i verden er det samme.
Ambisjonsnivået er større enn hans 204 centimeter på strømpelesten. Tometersmannens ambisjon er å skrive låt for Beyoncé innen fire år.
Realistisk mener han selv. At hans låt fremføres live i «The Voice»-finalen, for godt over en halv million TV-seere, er den største milepælen så lang.
– Helt klart. Jeg sitter i studio twentyfour-seven, dette er et tegn på at det går rett vei, sier Fagelund.
For finalist Adrian Jørgensen er låtvalget det eneste rette.
– Det er en låt jeg kan stå for. Det har jeg lært: Nederlag er mye lettere å takle hvis man har gjort det man kan stå for, sier han.
Fagelunds svømmekarriere ble satt tilbake med to ganger punktert lunge. Målrettet nok, klarte han å trene seg opp på samme nivå.
Men musikken kalte. Idrettskarrieren er lagt på hylla. Denne mjøndølingen skal få et internasjonalt navn. Om fire år venter Beyoncé.

The Voice
TV-sendt sangkonkurranse som startet i Nederland 2010.
Hver finalist har sin stjernementor. Adrian Jørgensen har Sondre Lerche, de andre har Espen Lind, Tommy Tee eller Lene Nystrøm.
Finalen sendes på TV2 i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.