RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petter rocker videre


Elm Street er Petter Hafstads store prosjekt. Og der rocker detsom aldri før.
Elm Street er Petter Hafstads store prosjekt. Og der rocker detsom aldri før. Foto: FOTO: Privat
Da Petter Hafstad vokste opp på Brattlikollen var det Lambertseter-klubben og Funkis på Holtet som gjaldt. Nå feirer han snart 20-års jubileum med sin egen Elm Street Rock Café.

OSLO: Hafstad har jobbet med det meste innen musikk; plakatgutt for Gunnar Eide AS, turnemanager for Ole I Dole og Raga Rockers, trommeslager for bandet The Willy B Review og plateselger hos legendariske Electric Circus og Rebel Records, som tidligere holdt til i Elm Streets lokaler.

LES MER OM JUBILEET OG FEIRINGEN: Gratis øl og vafler

Han har selvsagt også spilt på sin egen scene flere ganger.

Jubileum

Backstreet Girls er likevel de som har rekorden for å ha spilt her flest ganger, sier Hafstad, som også har booket dem til å spille under jubileumsuken som er denne første uken i november. I tillegg spiller 1349, The Boys (med Casino Steel) og Hard Luck Street (med vokalist Tarjei Foshaug, kjent fra Valentourettes) for å nevne noen.

Lørdag 6. november holder Elm Street lukket party for kun de spesielt inviterte!

Mange store navn

Det er blitt mange høydepunkter i løpet av 20 år. Mange store navn har vært innom og tatt seg en øl eller en matbit på Elm Street, sier Petter Hafstad.

– Flere norske band har hatt sin spede begynnelse på Elm Street; Motorpsycho hadde rundt fem betalende gjester i 1990, Turboneger spilte på Elm Street mens Thomas «Happy Tom» Seltzer fremdeles spilte trommer i bandet, Madrugada spilte mens de fremdeles het Abbey’s Adoption, og både Dimmu Borgir og Kvelertak gjorde en av sine første live jobber på Elm Street, forteller Petter Hafstad.

Tanken var at Elm Street skulle bli et samlingssted for «alle» som var opptatt av musikk, ikke en sjanger eller en tidsepoke.

På dagtid er Elm Street en kafé med matservering som blir mye brukt av både barnefamilier, enslige rockere og pensjonister, i tillegg til stamgjestene. Mens på kveldstid er det øl og konserter som står i fokus.

– Av og til er det også konserter med åpen aldersgrense for at folk i alle aldere skal få oppleve musikken og atmosfæren på Elm Street. Om det blir 20 år til vet ingen, avslutter Petter Hafstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere