RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petter Stordalen er fortsatt like engasjert i slamdumping-saken. Her sammen med Knut Chr. Hallan etter rettssaken.
Petter Stordalen er fortsatt like engasjert i slamdumping-saken. Her sammen med Knut Chr. Hallan etter rettssaken. Foto: FOTO: Arkiv

Petter Stordalen raser på egen blogg

Miljøforkjemper Petter Stordalen raser etter lagmannsrettens avgjørelse.

OSLO: – Borgarting har, ved å avvise statsadvokatens anke, avgjort at Oslo Havn ikke selv er ansvarlig for giftdumpingen, skriver Petter Stordalen på sin blogg.

LES SAKEN: Oslo Havn frifunnet

– Dette betyr ikke at det ikke har foregått ulovligheter. Gårsdagens avgjørelse gjør heller ikke Oslofjorden renere. 33.000 kubikkmeter giftig avfall har ikke på magisk vis virvlet seg ned i forsvarlig forvaring. Det er fremdeles målt faretruende høye verdier av giftstoffer som PCB, kvikksølv, PAH og TBT. Styreleder Bernt Stilluf Karlsen er fonøyd fordi Oslo Havn er formelt renvasket for ansvaret. Badevannet er dessverre alt annet enn rent, skriver Stordalen på sin blogg.

Han mener at retten ved å avvise anken konkluderer med at tiltakshaver ikke står ansvarlig for oppfølging av egne prosjekter.

– Oslo Havn kan altså snu ryggen til de giftige forbrytelsene Secora og NGI har begått under oppdrag fra Oslo Havn. Kan alle byggherrer frasi seg ansvar for oppfølging av egne prosjekter?

Gjelder dette kun miljøkriminalitet, eller kan det overføres til for eksempel svart arbeid, sosial dumping og økonomisk kriminalitet? Står byggherrer fritt til å leie inn uansvarlige entreprenører så lenge de later som de ikke ser hva som skjer, undrer Stordalen.

Han avslutter blogginnlegget med å takke Oslopolitiet og politiadvokat Carl Graff Hartmann.

– Jeg skulle ønske Borgarting ville avslutte med et verdig punktum, ikke flere spørsmålstegn, skriver Stordalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere