*Nettavisen* Nyheter.

Peugeot til torgs

Er dette familiebilen for deg? Bilprodusentene prøver stadig nye måter å treffe sitt publikum på. Foto: FOTO: CHRISTIAN FLAATEDAL NILSEN

Lørdag formiddag viste Peugeot Norge frem sine nyeste modeller på Youngstorget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Anette Jensen og Espen Strømnes som inspiserer bagasjerommet på en 508 SW

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne Peugeot 504 TI Coupéen med V6-motor har vi kjørt med i rally Monte Carlo, forteller Olav Folke Hauge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ivar Haudal viser frem en bokstavelig talt kongelig Peugeot.

YOUNGSTORGET: Skuelystne og forbipasserende kunne ta en titt på de nye modellene for første gang. Mest oppmerksomhet fikk kanskje ikke så uventet den nye Peugeot 508 som skal erstatte modellene 407 og 607.

Mistet andeler

Mens 406 solgte godt, nådde 407 aldri helt opp til sin forgjenger, og Peugeot mistet andeler i et av de viktigste segmentene, nemlig familie- og leasingmarkedet.

DittOslo tok en prat med Markedskordinator i Peugeot Norge, May Britt Finseth.

– Vi håper på denne måten å nå ut til flere i et svært viktig marked for oss. Samtidig som vi i dag lanserer 508 hos 550 forhandlere rundt om i landet, håper vi å treffe nye kunder her på Youngstorget, samt å huke tak i forbrukerne før de oppsøker forhandlerne selv, forteller hun.

Det vanskelige valget

Blant de utstilte 508-modellene treffer vi Anette Jensen og Espen Strømnes som inspiserer bagasjerommet på en 508 SW;

– Hva synes dere om å lansere en ny modell på denne måten?

– Spennende, litt mer avslappet enn i en bilsalong.

– Hva er det viktigste kriteriet for dere når dere ser på ny bil?

– Plass begynner å bli mindre viktig nå som eldstemann har flyttet ut, men det er fortsatt stasjonsvogn som er mest aktuellt. Aller helst skulle jeg kanskje hatt en cab smiler Espen.

Gamle travere

Blant alle de nye bilene står det åtte blankpolerte modeller en ikke kan finne i butikken lengre. Mange er bortom for å se igjen bilen de, familiemedlemmet eller naboen hadde for mange år siden. Først i rekka står Peugeot 202 hvor første produksjon varte fra 1938 og pågikk til 1942, for så å ha ett opphold før det igjen ble startet opp i 1945 og varte til 1948.

Ivar Haudal, pensjonert og tidligere annsatt hos den norske Peugeotimportøren Bertel O. Steen har peiling.

– Dette er den første bilen til Hans Majestet Kong Harald, sier han stolt.

Han peker på en sort Peugeot 203 sedan av 1955 årgang.

– Litt spesielt er det at det er montert en krone i senter av rattet der knappen for å lyde hornet sitter, forklarer eksperten.

Ved siden av står en sort 403 1941 modell. Det var en slik bil i takløs versjon den ekstentriske detektiven Columbo spilt av Peter Falk kjørte rundt med på statskanalen i en årrekke.

Monte Carlo

Olav Folke Hauge, også han tidligere annsatt hos Bertel O. Steen, viser oss et annet klenodium på fire hjul.

– Denne Peugeot 504 TI Coupéen med V6-motor har vi kjørt med i rally Monte Carlo både i 2009 og på 100-årsjubileet i år, sier han stolt.

Inni bilen har Hauge en perm hvor han har dokumentert bilens historie med bilder fra forskjellige rally han har deltatt på.

– Bilen ble kjøpt i Frankrike i 2007, men jeg har kjørt historisk rally siden 1999.

Før dette hadde jeg en Peugeot 404. Rallyet gikk i år over 7200km og rundt 340 biler stilte til start. Vi klarte oss gjennom hele uka uten noen uhell sier han og påpeker at bilen er i god stand selv om den har noen hakk i lakken, forteller han.

- Det er greit at bilen ikke er like fin kosmetisk som den der når en skal ut å konkurrere, sier han og peker bort på kabrioleten av samme modell ved siden av.

Aller nederst finner vi den nyeste gamlebilen, en 505 stasjonsvogn. Dette har vært den siste modellen som har båret 50x-navnet inntil nå. Det ser ut som om den trygt kan overlevere stafettpinnen til nykommern 508.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag