RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Philip Sjøen: – Jeg vil til OL


SATSER HØYT: Philip Sjøen satser mot å være med landslaget på Verdenscupåpningen som arrangeres i Klingenthal i Tyskland den 23. og 24. November. Foto: Knut Øydna
SATSER HØYT: Philip Sjøen satser mot å være med landslaget på Verdenscupåpningen som arrangeres i Klingenthal i Tyskland den 23. og 24. November. Foto: Knut Øydna
BSK-hopperen tror han kan komme med på landslaget i hopp denne sesongen.

MIDTSTUBAKKEN: BSK-hopper Philip Sjøen imponerte landslagsledelsen i fjorårets sesong med gode resultater i Continental Cup og Norgescupen i hopp. Under oppkjøringen til årets sesong har han fått muligheten til å konkurrere mot verdenseliten under summer grand prix i Klingenthal, hvor han kvalifiserte seg for finaleomgangen.

– Hvis jeg fortsetter å hoppe slik som jeg gjør nå for tiden, så har jeg gode muligheter for å være med landslaget på verdenscupen denne vinteren. Det handler om å gripe muligheten når den er til stede, sier Philip Sjøen.

God form

På treningene i høst har han vært i form og har hoppet opp mot 140 meter på plast.

– Jeg er helt på høyde med landslagsgutta akkurat nå, det viser jeg på trening. Nå handler det bare om å bevare formen inn mot vinteren. Jeg har trent veldig mye styrke og har tilbrakt mye tid i treningsstudio og i tillegg har jeg jobbet med den mentale biten. Jeg føler jeg har utviklet meg mye, sier Sjøen.

Trener i Kollenhopp elite, Roy Erland Myrdal, jobber med å utvikle de største hopptalentene i Norge. Han tror Sjøen kan få gjennombuddsesongen allerede i år.

– Han er et kjempestort talent, men det er fremdeles mye arbeid som skal gjennomføres og mye som skal gå stang inn denne sesongen for at han skal hoppe seg inn på landslaget. Han vil sannsynligvis få sjansen i et par renn og hvis det klaffer der så kan alt skje, Sier Myrdal.

Satser på OL

BSK-hopperen har ett stort mål han ønsker å oppnå denne sesongen.

– Hovedmålet er OL i Sotskij og jeg tror jeg kan ha en mulighet, det jo viktig å legge lista litt høyt. Jeg tar et steg av gangen og i første omgang er det å hoppe mest mulig verdenscup, sier Sjøen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere