RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I fjor hadde Pia et prosjekt med tomflasker. Nå er det blekkansikter som gjelder.
I fjor hadde Pia et prosjekt med tomflasker. Nå er det blekkansikter som gjelder. Foto: FOTO: Arkiv

Pia har skapt en egen folkegruppe

Pia Møller Johansen har skapt en egen folkegruppe som hun kaller blekkansiktene.

NORDSTRAND: Mange av avisens lesere vil huske at Pia fra Nordstrand har vært i våre spalter tidligere. I forbindelse med både musikk og bildende kunst.

Nå er hun i gang med helt nye ting.

– Blekkansiktene kan sies å være en blanding av alle verdens urfolk og lever adskilt fra vårt samfunn. De klarer seg uten moderne teknologi og få materielle ting, og i stedet setter de pris på naturen. Deres liv kan kalles primitivt, men likevel er de stadig i utvikling, forklarer Pia fra Nordstrand.

– Blekkansiktene oppfører seg som helt vanlige mennesker og kan minne om oss selv i våre hverdagslige situasjoner. Hele tiden settes de på prøver, tar utfordringer, utfører oppgaver og ikke minst slapper av. I dette lille samfunnet dyrkes interessene fullt ut, og det er ikke mangel på kreative evner.

Tilskuerne som kommer for å se Pia Møller Johansens utstilling i Galleriet i Schwegaardsgate 88, entrer en magisk verden bestående av blekktegninger, steiner, smykker og musikk/lyder skapt av naturen. Naturen og de ikke-materialistiske omgivelsene rundt oss er inspirasjonskilden til Pia Møller Johansens kunst.

I tillegg til å tegne, designer hun smykker laget av steiner fra strender rundt om i verden, med perler og glassten fra Asia, samt smykker i mer «røffe» materialer, som innmaten fra computere.

Til nå har Pia hatt en rekke hjemmeutstillinger, noen salgsutstillinger i samarbeid med andre kunstnere og et større utstillingsprosjekt i samarbeid med TRAFO og Trikkehallen på Kjelsås. Utstillingen i Galleriet i Schwegaardsgate 88 er hennes første separatutstilling, og et profesjonelt samarbeid med kurator Synne Kristine Dalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere