RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pianoens mester i operaen


 
 
Tirsdag 12. januar kan du oppleve en av Norges fremste pianister i Operaen. Tor Espen Aspaas og Claude Debussy har stevnemøte på Scene 2.

BJØRVIKA: Det er i år 100 år siden Claude Debussy utga de første av sine 24 preludier for klaver, som alle framføres av Tor Espen Aspaas på tirsdag.

Debussy 24 har fått en sentral plass i musikklitteraturen og Aspaas mener de er utfordrende.

- Debussy 24 er vanskelig, ja. Krevende, men samtidig sjenerøse og takknemlige, sier Aspaas.

Pianisten skryter voldsomt av Claude Debussys mesterverk.

- Dette med å gjøre alle 24 preludiene er noe jeg har hatt lyst til lenge, lenge, lenge. Det er jo her snakk om 24 geniale lydbilder med omfattende virkningshistorie i klaverlitteraturen – og det faktum at jeg er erklært frankofil og allerede har markert fascinasjonen blant annet gjennom innspillingen av Paul Dukas' samlede klaververk forklarer vel noe om hvorfor dette er noe jeg må gjøre, sier han.


Tor Espen Aspaas er professor ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Etter studier hos professorene Liv Glaser og Jens Harald Bratlie, debuterte han i Oslo høsten 1997, til strålende kritikker. Han har mottatt en rekke stipendier og utmerkelser, som De Unges Lindemanpris 2004 og Levinprisen 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere