*Nettavisen* Nyheter.

Pigg av - eller pung ut

Når piggdekksesongen starter 1.november må du betale 1200 kroner i avgift hvis du fortsatt tviholder på piggene.

Oslo: 1200 kroner er nemlig prisen på et sesongoblat for deg som har tenkt å kjøre med pigger i Oslo i vinter. Dags- og månedsoblater finnes også, men bor du i Oslo og kjører jevnlig er det mest økonomisk å betale for hele sesongen. Månedsoblat koster 400 kroner og dagsoblat 30 kroner.
Oblatene kan kjøpes på internett www.piggav.no, men selges også over disk hos Cowi AS i Grenseveien 88 (Åpningstid 8-16). Dagsoblater kan du kjøpe på enkelte Esso-stasjoner, blant annet Esso Ryen, Alna og Trondheimsveien.
Piggdekkgebyret ble gjeninnført vintersesongen 2004/2005 fordi luftkvaliteten i Oslo var for dårlig. Bruk av piggdekk skapte så mye svevestøv at det flere steder oversteg både nasjonale utslippsgrenser og EU-grensene.
Oslo innførte piggdekkgebyr 1999 for å flere til å gå over til piggfritt. De to påfølgende årene steg andelen biler uten pigger fra 50 % til nærmere 80 %, og kommunen valgte da å avslutte ordningen. Men de neste årene sank andelen piggfrie bilister betraktelig, og ekspertene på luftkvalitet anbefalte å gjeninnføre gebyret. Det ble gjort fra november 2004, og i mars 2006 var man igjen over 80 % piggfri-andel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.