RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Piggtråd i turområde


farlig for dyr: Hanna Elise Borrgaard Aspesletten er redd for at piggtråden skal skade rådyrene som bor i skogen. alleFOTO: SIMEN SUNDSBØ
farlig for dyr: Hanna Elise Borrgaard Aspesletten er redd for at piggtråden skal skade rådyrene som bor i skogen. alleFOTO: SIMEN SUNDSBØ
Det er piggtrådrester i skogen rundt Ljanselva. Et område som blir mye brukt av skoleklasser og turgåere.

Ljabru: Midt i stien fra Ljaburbakken ned mot Ljanselva finnes det rusten piggtråd.

Frykter for barna

Det var Håkon Mølsæter som tipset Nordstrands blad om piggtråden. Mølsæter tror piggtråden er rester etter heimvernsbasen som lå i Ljabrubakken for noen år siden.

Han frykter først og fremst for sikkerheten til barn som leker i området, men også for dyrene som lever eller blir luftet rundt elva.

Mye brukt

Skoleklasser bruker ofte stien med piggtråd når de skal på utflukter i elvedalen. Mølsæter er spesielt bekymret for at snøen snart kommer og skjuler piggtrådstumpene.

– Hva om noen aker rett inn i en piggtrådkveil? Spør han.

Hvem har ansvar?

Siden Heimevernsbasen ble flyttet har tomta blitt delt opp og solgt, det er derfor vanskelig å si hvem som har ansvaret for den delen av skogen med piggtråd. Mølsæter utelukker ikke at det er forsvaret som har ansvar for å rydde opp etter seg.

Om noen vet hvem som eier den aktuelle tomta kan de sende tips til redaksjon@noblad.no. Nordstrands Blad vil følge opp saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere