*Nettavisen* Nyheter.

Pikachu skaffer seg venner

 

Poenget i dette spillet er å finne nye venner. Nesten som på Facebook, bare mye kjedeligere.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

SPILLVERKET.NO: Jeg har vel egentlig aldri opplevd et Pokémon-spill som dårlig, så dette skulle bli spennende å legge under lupen.

Klarer PokéPark Wii: Pikachu's Adventure å være interessant for andre enn de aller minste? Og viktigere nok, kan det appellere til fans av Pokémon-franchisen?

Ekstremt enkelt

Dette er et spill for barn, så absolutt alle oppgaver er enkle. Ordet "enkelt" når imidlertidig nye høyder når de aller fleste oppdragene består av å sprinte inn i kasser som står tilfeldig plassert rundt omkring, for å finne objekter som ligger skjult inne i dem. Snorlax ble blant annet meget fornøyd da jeg ga han et stort bær.

Selve poenget i PokéPark er nemlig å skaffe deg venner, og med en Facebook-liknende oversikt over alle Pokémon-vennene til Pikachu tilgjengelig via spillets hovedmeny er alt tilrettelagt for en trivelig stund i parken.

Verden er ikke lett, og det gjelder jaggu meg for Pokémon-verdenen også. Pokémon rundt om i parken nekter nemlig plent å være venner med deg før du har lekt med dem eller fullført banale oppgaver.

Tynn historie

Rimelig kjapt sitter jeg igjen med følelsen av at Pokémon-settingen kun blir brukt som et bakteppe til historien, noe som er fryktelig synd.

Dette kunne blitt implementert mye bedre, og spillet bærer så godt som ingen likhet med de håndholdte versjonene av pokémon-spillene, riktignok de som er utviklet av Game Freak og ikke Creatures Inc som har laget Poképark.

Hvis historien veide opp for tapet av personlighet i spillet kunne kanskje kvaliteten reddes, men det klarer den dessverre ikke.

Historien er ikke engasjerende, har ingen interessant oppbygning, og består for det aller meste av å leke de samme gamle lekene du har gjort hundre ganger før, for nye pokémon.

For de minste

Pikachus eventyr byr på en ekstremt tilgjengelig og forglemmelig tolkning av pokémon-universet, men kan ikke måle seg med kvaliteten andre pokémon-spill kan by på.

Dette er et spill for de minste, og det er nok nettopp disse som vil få meste ut av Poképarken, men vær obs på at spillet kun har engelsk språk.

PokéPark Wii: Pikachu's Adventure ble lansert til Wii 9. juli.

Les hele anmeldelsen på Spillverket.no

Les også: Anmeldelse: Crackdown 2

Les også: Anmeldelse: All Points Bulletin

Les også: Sniktitt: Nintendo 3DS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.