RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Pilegrimsmesse» i Nordstrand kirke


Faste kirkegjengere er godt kjent med Nordstrand kirkekor. Søndag bidrar de i «Pilegrimsmesse».
Faste kirkegjengere er godt kjent med Nordstrand kirkekor. Søndag bidrar de i «Pilegrimsmesse». Foto: Foto: Dag Smemo
Allehelgensdag, søndag 7. november, blir «Pilegrimsmesse» av Egil Hovland og Britt G. Hallqvist fremført i Nordstrand kirke kl. 11.00.

NORDSTRAND: – Dette er en messe for kor, menighet, orgel og ni messingblåsere, forteller Harald Gaarder Sandøe i menighetskoret.

– Messen er også flere ganger tidligere framført i Nordstrand i forbindelse med allehelgensdag, og mange vil nok kjenne igjen mye av stoffet. Noen av sangene er også vel kjent fra gudstjenester ellers i året. Særlig gjelder dette inngangssalmen «Vi er et folk på vandring» og avslutningssalmen «Å, hvor salig å få vandre». Sistnevnte salme synges på en melodi av Robert Lowrey (1864). Denne har Hovland arrangert og tatt i bruk i messen.

Musikken i «Pilegrimsmesse» er melodiøs og sangbar, og det vil derfor være lett for menigheten å delta i de enkelte gudstjenesteleddene.

Nordstrand kirkekor ledes på denne gudstjenesten av Egil Fossum. Han vikarierer for Karen Haugom Olsen under deler av hennes fødselspermisjon.

– Allehelgensdagen er en dag med store perspektiver. Vi minnes de som har gått foran og ikke lenger er blant oss. Samtidig blir vi minnet om at vi selv er på vei fram mot ”det salige livets land” som det heter i ”Pilegrimsmesse”. Gjennom denne gudstjenestens tekster og musikk får vi hjelp til å kjenne på sorg, takknemlighet, glede og håp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere