*Nettavisen* Nyheter.

Pilket med ministeren

Lørdag inviterte Agenda X miljøvernminister Helen Bjørnøy til pilking på Bogstadvannet. Bjørnøy har bevilget 250.000 kroner til prosjektet "Minoritet og miljø".

Bogstad: Friluft er en berikelse i seg selv for alle som enkeltmennesker, sa miljøvernminister Helen Bjørnøy.
Agenda X er for ungdom som lever i et flerkulturelt samfunn. Et av tilbudene til Agenda X er prosjektet Minoritet og Miljø, som gjør ungdom kjent med norsk natur, jakt og fiske. Nå har miljøvernministeren bevilget 250.000 til prosjektet. Bjørnøy ønsker at barn og ungdom med minoritetsbakgrunn skal få økt tilgang til natur og et bredere friluftstilbud.

Jegerprøven

Norges Jeger- og Fiskerforbund var søndag også på plass på Bogstadvannet. De overrakte pilkesett med isbor, og viste ungdommene hvordan de skulle få fisken til å bite.
Jeg har vært på isfiske før, forteller Bjørnøy med et smil.
Hun synes det var spesielt artig at ungdommene fra Agenda X lovet å spise fisken dersom de fikk napp. Agenda X er et ressurssenter i regi av Antirasistisk senter.
Vi driver med friluft, skriveverksted, seminarer, jobbsøkerkurs og det meste ungdom interesserer seg for, forteller leder Emran Surizehi (20).
Han sier friluft er en viktig del av hva Agenda X jobber mot.
Vi har vært på ispilking før, og arrangerer jakt og jegerkurs, sier Surizehi, som kan fortelle at det hittil er 22 ungdommer som har bestått jegerprøven.
De bevilgede midlene kan gi ungdommene et bredere tilbud og muligheten til å få oppleve mer, sier Surizehi, og fortsetter;
De vil også få muligheten til å være med på aktiviteter de ikke hadde fått vært med på ellers.

Samhold i naturen

Agenda X har en jente- og en guttegruppe. Det var guttegruppen som sist lørdag hadde tatt turen til Bogstadvannet.
Jeg har vært med i Agenda X siden 2004, forteller Alassan Khan (19).
Han synes en av de største fordelene er samholdet.
Jeg har fått mange nye venner, med forskjellig nasjonalitet og bakgrunn enn meg. Det er kult at alle kan omgås og ha det hyggelig, vi har et helt spesielt samhold, forteller Khan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.