RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Piloter på Rustad skole

Skolebyråd Torger Ødegaard (H) ønsker skriftlig vurdering av alle elever i grunnskolen. Rustad skole er med i prøveprosjekt og er positive til idéen.

Rustad skole: Lærerne Ellen Sundby og Andreas Vennestad ved Rustad skole har allerede begynt med skriftlig vurdering av sine elever i 4. klasse. - Vi tar sikte på vurdering for pedagogisk bruk, sier Vennestad. - Vi er ikke interessert i å informere skoleledelsen, men ønsker å gi et grunnlag til elevene for å styrke dem til å mestre.

Noe å strekke seg etter

Rustad skole er med i et prøveprosjekt der alle klasser på barnetrinnet skal få skriftlig vurdering. Fra høsten 2007 skal alle skolene gi skriftlig vurdering av elever helt ned i første klasse.

- Forskning fra Canada og Skotland viser at elevene skårer høyt på alle tester på grunn av kontinuerlig tilbakemelding; De vet hva de trenger å jobbe med for å bli bedre, sier Sundby.

- Men er dere ikke redd for at det skal bli et større press på elevene? - Vi mener det er viktig å ha noe å strekke seg etter. De trenger en klapp på skuldra når de gjør det bra, men de trenger også motivasjon til å jobbe videre, sier lærerne samstemt.

Samarbeid med foreldre

- Vi ønsker et bedre samarbeid med hjemmet, der foreldrene kan følge mer med på hva barna jobber med på skolen, sier Vennestad. Å vurdere en elev er tidkrevende, særlig i begynnelsen. Men all vurdering bunner ut i å danne et bilde av eleven, sosialt og faglig, og å informere om dette til eleven og de foresatte.

Foreldrene er stort sett positive til dette.

- Vi har ikke fått noen direkte negative reaksjoner, sier Vennestad.

De skal begynne med mappevurdering for 3., 4. og 5. klasse til høsten. En pc skal stå på kateteret, på den kan de kontinuerlig skrive ned resultater og kommentarer. Slik kan de se tilbake og rapportere til foreldrene, for eksempel en gang per måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere