Pinlig valgbuss-tabbe

ULOVLIG: Høyres valgkampbuss sto ulovlig parkert i Groruddalen. Det ble fort oppdaget i Arbeiderparteits bastion.

ULOVLIG: Høyres valgkampbuss sto ulovlig parkert i Groruddalen. Det ble fort oppdaget i Arbeiderparteits bastion.

Høyres valgkampbuss sto feilparkert over tre handicapplasser. I Ap-sjefens borettslag. Høyre beklager.

ROMSÅS: Valgkampen er i gang, og med det dørbankaksjoner forskjellige steder i byen. Arbeiderpartiet satser hardest i Groruddalen. Det kunne en fort tro at Høyre gjorde også, denne helgen.

Del på Facebook

For bussen med Fabian Stangs portrett sto svært så synlig parkert over tre parkeringsplasser i Svarttjern borettslag på Stovner. Det var ikke fritt for at Arbeiderpartiets valgkampleder i Oslo, Anders Røberg-Larsen, skvatt lit da han kom ut og så Fabian Stang smile mot seg fra tre handicap-plasser.

Han tok straks et bilde med mobilen, la det ut på Facebook. Og reaksjonene haglet inn. Mange var bestyret over slik parkering. Høyre-venner på Facebook oppfattet også budskapet.

Bussen ble flyttet raskt. Men ikke lenger enn til et nytt borettslag noen steinkast unna. Der den igjen ble feilparkert. Nytt bilde kom på Facebook, her bor Ap-folkene tett!

Dermed ble bussen borte for godt.

Da hadde Geir Staib forklart på Facebook at bussen ikke var i Groruddalen på Høyre-oppdrag. Den hadde fullført sitt oppdrag på Stovner timer før.

Pinlig

– Dette er en litt pinlig historie, sier Pia Prestmoe i Oslo Høyre til Lokalavisen.

– Bussen er hyret inn fra selskapet Unibuss med sjåfør. Fordi den er så spesiell er det en del av avtalen at den skal stå i en garasje når den ikke er i bruk. Vi er de første til å beklage at bussen parkeres utendørs, og attpåtil feilparkeres. Vi har tatt kontakt med busselskapet, og blitt lovet at dette ikke skjer igjen, sier Pia Prestmoe.

Hun presiserer at det ikke var Høyrefolk ombord, og at sjåføren brukte bussen privat.

– Når du kjører rundt i en buss med bilde av alle våre kandidater i Oslo er det ikke så lurt å bruke den til privatkjøring, sier Pia Prestmoe.

Med humor

Anders Røberg-Larsen sier til Lokalavisen at han ser humoristisk på hele saken. Og at dialogen på Facebook hele tiden var hyggelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.