*Nettavisen* Nyheter.

Pinocchios nese virker

Kostymedesigner Ingrid Nylander kan puste lettet ut. Nesa til Pinocchio virket som planlagt. Arkivfoto: Trine Dahl-Johansen

Nesa til Pinocchio virker som den skal. Kostymedesigner Ingrid Nylanders andre kostymer falt også i smak hos publikum.

RUSTAD: Da Nordstrands Blad snakket med Nylander like før premièren på Pinocchio på Nationaltheatret, var hun mest redd for at nesa til den levende tredukken ikke skulle virke som planlagt.

Det gjorde den heldigvis. Hver eneste løgn Pinocchio kom med gjorde at nesa vokste, og da han veide opp løgnen med en sannhet, ble den kort igjen på et blunk. Selv om det var etter sterkt press fra samvittigheten sin, Gunnar Gresshoppe.

Rustadbeboer Nylanders kostymer fanget oppmerksomheten kjapt og gjorde at mange trakk på smilebåndet.

Humor

Regissør og bølerjente Hanne Tømta hadde humor i fokus og latteren satt løst gjennom forestillingen. Og bra var det at ungene i salen fikk bestemme navnet på tredukken til Geppetto, for han selv hadde tenkt til å kalle den for Jan Otto.

Engasjerte

Stykket engasjerte både små og store og ungene hjalp gjerne til med å fortelle at det var Pinocchio som hadde begynt å snakke.

Ungene fant en hånd eller et fang når det ble litt for skummelt i hvalens buk og noen trengte trøst da de felte en tåre fordi de trodde Geppetto var død.

I tillegg klappet de villig til sangene og ga rundhåndet applaus da forestillingen endte.

Annonsebilag