*Nettavisen* Nyheter.

Pipedreams pompøse popdrøm

Einar Norberg, Jan Bjørgen og Kjell Ove Knutsen er klare for å erobre engelskmennene med sin unorske musikkstil. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Pompøst og melodiøst. Østkantbandet Pipedream er ikke redde for å gå nye veier med musikken sin.

SENtRUM ØST: - Vi er ikke redde for å låte stort og pompøst. Vi spiller melodiøs, stor rock med glimt i øyet og bred publikumsappell, sier vokalist Kjell Ove Knutsen i seksmannsbandet Pipedream.

Han sitter med lua godt trukket ned over ørene i toppetasjen på Stratos med utsikt over hele byen.

- Vi ser på oss som et alternativ til mange av indiebandene som vil låte litt lo-fi. Vi er hakket mer polerte, sier gitarist Einar Norberg.

Musikk på en stick

Bandet har akkurat unnagjort en rekke konserter på by:Larm der de også gjennomførte noe de selv omtaler som et minnepinne-bonanza.

- Vi delte ut en haug med minnepinner fylt med musikk, bilder og annen bandinformasjon. Tilbakemeldingen fra bransjefolk og andre artister var sinnsykt bra! Dessuten; folk elsker jo å få freebees! sier Einar fornøyd.

Sinnssykt bra tilbakemelding fikk de også fra en delegat fra et engelsk plateselskap etter liveopptredenen på Folkets Hus Messaninen:

- Da vi gikk av scenen sa han at det var en av de feteste gigene han hadde hørt på by:Larm. Han ville prøve å promotere oss i England, forteller bassist Jan Bjørge.

England neste

Første turen over blir allerede i mai ? på festival i Liverpool. Det passer gutta i Pipedream aldeles perfekt. De føler seg nemlig litt mer hjemme der borte.

- Akkurat nå er musikkscena i Oslo og Norge preget av litt annen type musikk enn det vi spiller. Jeg tror vi har en større sjanse til å bli anerkjent i England enn i Norge, sier Kjell Ove.

- Uff, nå høres det ut som det vi spiller er skikkelig sært, ler Einar, mens Kjell Ove skynder seg å legge til at det er nettopp det de ikke er:

- Heller det motsatte, understreker han.

Da Kjell Ove og Einar først bestemte seg for å danne et band var det med et helt annet utgangspunkt enn pompøs poprock.

- Vi hadde egentlig en idé om å starte et hardcore-band, men da boren min kom med i bandet og med Jan på bass, ble hardcore-planene lagt på hylla, sier Kjell Ove.

Etter å ha øvd sammen i et halvt år, begynte de å spille konserter. Det gikk ikke lang tid før de ga ut en EP, og etter å ha vunnet den internasjonale konkurransen Urband Playground, fikk de spille inn en singel på Sony BMG som også kom ut på itunes.

- Det var dagen før vi varma opp for The Wombats, mimrer Einar.

Nye AC/DC?

Når de senere spilte på Underwood-scena på Norwegian Wood, og vant publikumsprisen "Årets Urørt Underwood-band", begynte virkelig karrieren å skyte fart.

- Det er klart det er mye lettere å bli booka, når man vinner priser og konkurranser. Vi har bygget oss opp raskt det siste året, sier Jan og gutta tillater seg å drømme litt om framtida.

- Kanskje vi er AC/DC om noen år, under Kjell Ove som får en rå latter i retur fra Einar.

- Men målet er helt klart å spille for et fullsatt Fornebu Arena, etter av vi har avvikla bandet og har lagt ut på en reunion-turne.

- Hvis vi har mindre enn fire semitrailere, på vår andre reunion, er det rett og slett for dårlig, mener Kjell Ove og begynner ivrig å diskutere hvor mange semitrailere AC/DC hadde og hvor kort tid de brukte på å rigge opp og ned.

Uten sammenheng for øvrig kan Kjell Ove fortelle at navnet Pipedream betyr en drøm som ikke er helt oppnåelig.

- Egentlig er det tabu å tenke så stort. Men vi kunne godt tenkt oss en stadion og noen trailere, ler han.

Inntil semitrailerne ruller avgårde med Pipedreams navn på veggen, nøyer bandet seg med egen lys- og lydmann på live-opptredenene. Et mer oppnåelig mål er å få ut debutalbumet i løpet av året.

- Som for så mange andre er jo målet at vi kan leve av det vi til nå har drevet med ute på veien, sier Jan.

- Men først og fremst vil vi i tida framover turnere, gi ut plate og vise oss fram til flest mulige. Vi skal fortsette å lage det vi mener er bra låter, sier Kjell Ove.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.