*Nettavisen* Nyheter.

Pizzakrangel mellom samboerpar endte med knyttneveslag, nesebrudd, bitt og en istykkerrevet truse

  Foto: Illustrasjonsfoto

Nå er en 26 år gammel mann dømt til å tilbringe et halvt år bak fengselsmurene, etter å ha påført sin tidligere kjæreste store skader i det som ble et blodig basketak.

OSLO: Det var en novembernatt i fjor at det svartnet fullstendig for den Oslo-bosatte finnmarkingen, da han gikk berserk og utsatte samboeren for slag og bitt mot kropp og hode.

Tiltalte har erkjent forholdet, men sier han husker lite fra hendelsen. Han forklarer det hele med at han hadde fått blackout, som ifølge ham selv skyldtes inntak av alkohol og amfetamin.

Dro først hvert til sitt

26-åringen og fornærmede hadde samme dag som voldsepisoden inntraff vært på fest i nærheten av deres felles leilighet. Der skal de angivelig ha havnet i en krangel, som deretter utartet seg til å bli et basketak på en av byens t-banestasjoner.

Politiet ble tilkalt, og det tidligere samboerparet ble bedt om å dra til hvert sitt.

LES OGSÅ: Firebarnsfar fra Finland fyllekjørte med lasteskip i Bjørvika

Tiltalte skal så ha valgt å fortsette festen, mens kjæresten dro hjem. Da festlighetene var over ringte mannen fornærmede som lå og sov. Hun skal da ha bedt samboeren om å kjøpe med en pizza idet han satte kursen hjemover.

Men 26-åringen hadde aldri med noen pizza da han ikke lenge etter ble sluppet inn av kjæresten i deres hjem. Retten tolket det slik at fornærmede ble sur på grunn av dette, slik at det oppstod en ny krangel. Kvinnen har forklart politiet at hun ble redd - og forstod at tiltalte var aggressiv. Hun skal derfor å ha forsøkt å dytte samboeren ut av leiligheten.

Gikk berserk

Ifølge kvinnen gikk deretter tiltalte løs på henne med gjentatte slag og bitt mot kroppen. Slagene var angivelig med knyttet neve, som traff henne i ansiktet og hoderegionen samt flere steder på kroppen.

LES OGSÅ: Banket kona, får 10.000 i bot

Mange av slagene kom dessuten da fornærmede lå på gulvet og forsøkte å komme seg unna tiltalte. Selv undertøyet røk da mannen rev tak i henne under basketaket, slik at hun ble påført brennmerker og røde striper på innsiden av lårene.

Politiet rykket ut

En kvinnelig nabo hørte bråket fra leiligheten og ringte politiet, som ti-femten minutter senere kunne ta seg inn i samboerparets hjem. Da ble imidlertid tiltalte funnet sovende i stua, mens fornærmede lå på gulvet foran utgangsdøra.

Retten har nå kommet frem til at tiltalte handlet forsettlig, og at handlingen har skjedd under særdeles skjerpende omstendigheter. Etter en samlet vurdering av tiltalte, dømmes 26-åringen til fengsel i seks måneder og til å betale 15 000 kroner i oppreisning til fornærmede.

LES OGSÅ: Firebarnsfar fra Finland fyllekjørte med lasteskip i Bjørvika

LES OGSÅ: Voldtok sovende 18-åring

LES OGSÅ: Slo mann i hodet med stol etter hundekrangel

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.