RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plages av støy fra baren

Høy musikk, prating, røyking og krangling er bare noe av det naboene til "Anexet" restaurant og bar på Grorud må finne seg i til daglig. Flere beboere plages, men nå vil innhaveren også etablere uteservering.

Grorud: Da baren åpnet i desember i fjor startet plagene. Høy musikk og prating fra gjestene kan høres gjennom hele leiligheten. Det er skarpe lyder når folk beveger på stoler og bord, og det er en stor plage at gjestene står utenfor og skriker og roper, sier Majo Vehabovic. Han bor i en av tre leiligheter som ligger rett over "Anexet", og å være hjemme har blitt et irritasjonsmoment av de sjeldne.
Jeg kan ikke leve normalt inne i leiligheten, det er støy kontinuerlig. I helgene er det et rent helvete, sier Vehabovic fortvilet. "Anexet" holder åpent til klokken 1 daglig, og til 3 i helgene.
Nå vil innehaver utvide med uteservering foran cafeen i sommermånedene, samt en "Røykelobby" ved inngangsdøren.
Vehabovic er redd for at dette kan forårsake enda mer støy om kveldene og nettene.

Støymålinger

Helse- og velferdsetaten foretok målinger i Vehabovics leilighet tidligere i år, og bemerker at "Musikken i lokalet til Anexet Bar og Café var godt hørbart i stue/ soverom... I tillegg til støy fra musikken kunne en høre summing/prating fra gjestene i lokalet i Anexet Bar og Café. Dette kan tyde på at luftlydisolasjonen mellom Anexet Bar og Café og leiligheten over er dårlig" skriver etaten.

Klaget

Da Vehabovic kjøpte leiligheten for tre år siden var det kontorer i lokalene. Mange i blokken leier, men det er også flere selveierleiligheter. Vehabovic har klaget til en rekke instanser. Sameierstyret ved forretningsfører, og Plan- og byggningsetaten er to av dem,
Da jeg klaget til forretningsfører fikk jeg beskjed om at dette ikke var en bruksendringssak og at styret derfor ikke var pålagt å sende ut nabovarsler. Men da jeg snakket med Plan- og byggningsetaten fikk jeg beskjed om at dette var feil og at lokalene hadde vært en bruksendringssak. Jeg fikk beskjed om at det er styrets ansvar å videreformidle beskjeden til beboerne. Dette skjedde aldri, sier Vehabovic.
Plan- og byggningsetaten bekrefter at omgjøring fra kontor til restaurantlokale er en bruksendringssak, og at det er styrets jobb å varsle beboerne.
I tillegg til støyen, okkuperer også barens ventilasjonsanlegg mye av fellesarealene til beboerne. Søppelsjakta, søppelrommet og sportsboden er nå ubrukelige på grunn av rør og ledninger som strekker seg gjennom blokka til baren i første etasje.

Ringer politiet

Det er ikke bare Vehabovic som plages av støyet. Hilde Østrengs far bor noen leiligheter nedenfor, og han synes støyen fra røykerne som står utenfor tar på nattesøvnen.
Jeg har vært nede hos faren min flere ganger for å ringe politiet fordi det er bråk og krangling utenfor, forteller Østreng.
Åpningstidene bli reduserte.
Jeg har også ringt politiet mange ganger, men de hjelper bare i den tiden når de er tilstede. 15 minutter etter at de har dratt begynner galskapen igjen, sier Vehabouic.
Beboer Khan Mujaed mottok blomster av innehaver etter en spesielt støyete natt.
Jeg vil ikke ha blomster, jeg vil bare sove, sier Mujaed.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere