RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Plaget av ubehagelige menn

Flere menn har oppsøkt barn i Oslo vest. En lurte på om en skolejente ville bli kjæresten hans.

KRINGSJÅ/BOGSTAD: 25. mai fulgte en mann i 50-årene i det som trolig var en blå Volkswagen med sotede ruter etter barn i området Bogstad/Voksenlia.

Men dette er ikke den eneste episoden av denne typen Majorstua politistasjon har fått melding om den siste tiden.

Mandag 31. mai ble en elev på Kringsjå skole oppsøkt av en mann i Gaustadveien, like etter skoletid. Mannen var trolig i 20-årene, og beskrives som lys, med lyst hår og ring i øret, og var trolig ruset.

– En dame kom til og løste opp situasjonen, sier politioverbetjent Dagfinn Kaldal vet Majorstua politistasjon.

Tirsdag 1. juni ble flere eldre elever oppsøkt av en mann i storefri. Mannen var lys i huden, med mørkt hår. Samme dag meldte en mor fra om at en mann i førtiårene med sykkel stirret lenge på en fotballtrening med femteklassinger, på et fotballfelt ved Kringsjå.

Mennenes oppførsel er oppfattet som pågående og provoserende. Blant annet skal en av mennene ha spurt en elev om hun ville være kjæresten hans.

Politiet har hatt uniformerte patruljer i områdene, men også tjenestemenn i sivilt. Kaldal ber folk være observante, men understreker samtidig at det ikke er noen grunn til å hausse opp situasjonen.

– For det første er ikke dette så omfattende, og det har heller ikke skjedd noe, sier han.

Undervisningsinspektør Ketil Michelsen på Kringsjå skole sier foreldre og elever er informert.

– Vi oppfordrer dem til å ta forholdsregler; ikke gå alene til skolen, ta kontakt med oss om de ser noe. Vi forteller elevene at det går an å avvise eller ikke svare personer som tar kontakt med dem, sier Michelsen, som likevel ber foreldre og elever om ikke være redde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere