RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plagsomt høyttaleranlegg

Naboene rundt Bislett stadion plages av høy lyd fra speakeranlegget under idrettsarrangementene.

Bislett: Flere klager er kommet inn både til lokalpolitikere og til bydelsoverlegen i forbindelse med høyttaleranlegget på Bislett stadion, og flere protesterer mot den unødvendige støyen. Østlandssendingen meldte i forrige uke om at bydelsoverlegen i St. Hanshaugen bydel vil foreta støymålinger i området.

Skru ned volumet

Bydelsutvalgsmedlem i St. Hanshaugen og nestleder i Helse- og sosialkomiteen, Erlend Hansen (A), er en av dem som har sett seg lei på bråket fra stadion. Han bor selv i Thereses gate og hører speakeren godt.

Selv om det ikke er arrangementer hver dag, er det irriterende at man skal være nødt til å høre både musikk og prat så høyt. Politikeren har vært i kontakt med flere naboer i området, og det er stor misnøye rundt lydnivået.

De fleste har forståelse for at man må ha et speakeranlegg, men flere av arrangementene har i underkant av 100 tilskuere, og da må man kunne skru volumet ned, sier Hansen.


Mottatt klager

Lokalpolitikeren forteller at det er verst for dem som bor i Sofies gate og Louises gate.

Noen må til og med gå ut av leilighetene sine på grunn av bråket. Da er det faktisk utviklet seg til et miljøproblem, og det må settes på dagsorden, sier han. Selv om saken ikke står på sakslisten til BU i denne omgangen, er temaet til utredning i bydelsadministrasjonen.

Administrasjonen har mottatt klager, så vi må få utredet konsekvensene og tiltak for forbedring. Vi kan kanskje ikke gjøre noe med private stereoanlegg som står høyt på, men kommunale bygg som Bislett må vi se på, sier Hansen. Han legger til at dette ikke er en krigserklæring mot Bislett, men at man må se på mulighetene til å begrense bruken av høyttalerne, få volumet ned og ta hensyn til beboerne i området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere