RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plan og bygg krever undergang nå


Nydalen Bolig/FRI Eiendom – her ved Per Haavind og Pål Hansen, har fått varsel om at midlertidig brukstillatelse kan trekkes tilbake. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga
Nydalen Bolig/FRI Eiendom – her ved Per Haavind og Pål Hansen, har fått varsel om at midlertidig brukstillatelse kan trekkes tilbake. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga
Nå er Plan- og bygningsetaten lei av utbyggers utsettelse av «nye» Nydalen-undergangen, og i løpet av få dager må arbeidene i gang, ifølge etaten.

NYDALEN: I brev datert i slutten av forrige måned skriver Plan- og bygningsetaten blant annet følgende til Nydalen Bolig/Fri Eiendom AS, utbygger av den planlagte undergangen i enden av Gunnar Schjelderups vei, under jernbanen og opp til gangbroen over Ring 3 til Grefsen-siden.

LES OGSÅ: - Nydalen-undergangen kan bli en stygg sak

Trekker brukstillatelse

- I henhold til forvaltningsloven § 16 varsles det om tilbaketrekking av midlertidig brukstillatelse for hybelbygg i Gunnar Schjeldrups vei 13, dersom igangsetting for gang- og sykkelvei under Gjøvikbanen ikke kommer til utførelse.

LES OGSÅ: Vil heller utvide enn å bygge nytt

14 dagers frist

Plan og bygningsetaten gir utbygger 14 dagers frist etter mottakelse av brevet til uttalelse, og innen nevnte frist bes også om at søknad om igangsettingstillatelse er innsendt etaten.

LES OGSÅ: Oppgitt over manglende undergang

Etaten kan bruke pengene

20 millioner er satt av på sperret konto til byggingen, som et resultat av at undergangen er nedfelt i reguleringsplanen, også for utbyggingen i Gunnar Schjelderups vei 11.

LES OGSÅ: Nydalen-undergang fikk tillatelse

Avisen er kjent med at kommunen med loven i hånd kan ta pengene i bruk for å få satt i gang byggingen av den mye omtalte undergangen, hvis ikke utbygger selv setter i gang arbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere