RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Planen er klar

For tre år siden brant verkstedet på Stovner videregående skole ned til grunnen. Rektor, Bjørn Croff, håper og tror at det nye bygget vil stå klart til skolestart i 2008.

STOVNER: Veien har vært lang, men nå ser det endelig ut til å løsne for anerkjente skolen med over 900 elever.
Det har vært en omfattende prosess, men vi har med bevissthet vært tålmodige. Det har heller ikke vært kritisk for oss at det gamle verkstedet har vært ute av drift, sier skolens rektor til Lokalavisen Groruddalen.
Sogn og Bredvet videregående skole legges ned i løpet av 2009 og dette har vært en av grunnene til at planleggingsprosessen har tatt ekstra lang tid i følge Croff.

Stor kulturarena

Dette er en gjennomtenkt plan. Utdanningsetaten ønsker at vi skal ta i mot flere elever, og med det nye bygget vil vi kunne realisere den tanken. Det er synd å måtte avvise så mange hver eneste høst. Vi ønsker å være en skole for hele lokalmiljøet, forteller han.
Når vil nybygget stå klart?
Byggebransjen er hardt presset, men jeg har trua på at ting skal stå klart til skolestart i 2008, svarer Bjørn Croff optimistisk.
Etter brannen i 2003 var ledelsen på Stovner videregående skole fastbestemt på å snu det hele til noe positivt. Skolen med nest flest primærsøkere i både 2005 og 2006 etter Elvebakken har planer om å bli en kulturarena av de sjeldne.
Vi har hele tiden hatt lyst til å bygge framtidens skole og det får vi sjansen til nå, sier Bjørn Croff og fortsetter:
Målet med det hele er å lage en scene for elevene hvor de kan vise seg fram på ulike plan. Det vil være et stort flerbruksareal som hele tiden er fylt med kunst og kultur.

Tar tid

Prosjektlederen i Undervisningsbygg, Vidar Lie, er godt fornøyd med den nye planen.
Dette er et storstilt prosjekt som er tilpasset brukeren. Bygget vil være revolusjonerende i sitt slag, forteller han.
Noe dato på når det nye bygget vil stå klart vil han derimot ikke oppgi.
Prosessen er både lang og omfattende, og tegninger skal defineres. Vi håper at byggingen vil starte opp til høsten i 2007, avslutter Vidar Lie i Undervisningsbygg til Lokalavisen Groruddalen.
Vi har hele tiden hatt lyst til å bygge framtidens skole og det får vi sjansen til nå.
Bjørn Croff

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere