RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Planer kan bli realiteter i Groruddalen

Etter fire år med planlegging skal Plankontoret for Grouddalen nå begynne sin implementeringsfase.

Groruddalen: Nå skal vi starte og gjennomføre ting som kan komme Groruddalen til nytte, sier prosjektleder Petter Slipher.
Den 1. januar ble Plankontoret omorganisert fra å være under Plan- og bygningsetaten til å være et frittliggende prosjekt under Byrådsavdeling for byutvikling.
Plankontoret jobber mot å forbedre miljøet i Groruddalen ved å samordne arbeidet til syv etater, Oslo sporveier og staten
Vi samordner og initialtierer, og fungerer som pådrivere slik at det holdes aktivt arbeid mot å forbedre Groruddalen, sier Slipher.
Større rolle for bydelene
En av konsekvensene av omorganiseringen er at bydelene blir mer integrert i planleggingen, og får en aktiv rolle i arbeidet.
Nå som vi ligger under Byrådet får bydelene delta i de formelle foraene som styrer helhetlig utviklingsplanen for Groruddalen, og det har de ikke vært før. Tidligere har de vært mer en "sleeping partner" på siden, og nå får de en plass ved bordet, forteller Slipher.
Dette kan føre til et tettere samarbeid med lokalbefolkningen gjennom bydelsrepresentantene.
Et bedre miljø
Groruddalen er et område med mye forurensing, spesielt luftforurensingen er et problem med den store mengden med trafikk som daglig går gjennom dalen.
En av de største utfordringene til Plankontoret blir nå å sørge for at fire år med planlegging kan gi resultater og et bedre miljø i Groruddalen.
Den største utfordringen blir å gjennomføre konkrete prosjekter som kan forbedre miljøet i Groruddalen, og som kan gi synlig resultater- det er veldig viktig, sier Slipher.
Til nå er det fullført flere mindre prosjekter, men bare et større prosjekt er blitt i gangsatt og fullført, og det er vannparken på Haløløkka.
Forhåpentligvis er dette bare begynnelsen.
Et prosjekt som nylig er satt igang er et samarbeid mellom stat og kommune titulert "Miljøvennlig transport i Groruddalen." Prosjektet skal kanalisere statlige og kommunale ressurser for å oppnå et mer miljøvennelig Groruddalen.
Gjennom et tetter samarbeid og bedre koordinering skal vi prøve å få mer ut av hver krone som kommer inn, sier Slipher.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere