*Nettavisen* Nyheter.

Planer på grasrota

Groruddalen er et område der det flyter med planer. Det er uendelig mange som har planer og ønsker for utvikling av våre fire bydeler, som til sammen har nærmere 130.000 innbyggere. Dette er godt synlig gjennom at Groruddalen faktisk til og med har et eget plankontor innenfor byrådsavdling for byutvikling. Her styres den overordnede Helhetlig Plan for Groruddalen. Denne har mange underprosjekter, og hver bydel har valgt ut et eller flere satsingsområder som har fått spesielt fokus.

I Bydel Alna er det Furuset og Gransdalen som er de store satsingsområdene, og i dagens avis møter vi både ungdommer og byråkrater som snakker om framtiden på Furuset. I planene står det både om gjenåpning av bekkene Gransbekken, Bakåsbekken og Senterbekken, Verdensparken, utbygging av Furuset Senter, ny Gran skole, nytt veisystem med mulig lokk over E6, nytt sykehjem og muligens opptil 1000 nye boliger.

Det høres stort og flott ut, og det kan være vanskelig for menn og kvinner i gata å henge med på disse store planene. Men her har Plan- og bygningsetaten og Bydel Alna gjort et viktig grep. De er bevisste på at mange store planer foregår langt over hodet på folk. Bydel Alna har derfor engasjert lokal ungdom i arbeidet med å synliggjøre og formidle noen av sakene og problemstillingene i området. Og ungdommen har tatt imot invitasjonen. Allerede i fjor sommer var ungdommen med på å tegne sine mentale kart over Furuset, med fokus på hvilke områder de bruker mest. Nå er denne runden fulgt opp med en stor utstilling, som står på Furuset i to uker framover. Her har både unge og eldre sammen laget en utstilling om Furuset før og nå, til inspirasjon og videre utvikling av området.

Det er nå viktig at både Bydel Alna og Plan- og bygningsetaten tar med seg innspill fra unge og voksne på Furuset videre i sitt arbeid. Det er prisverdig å invitere grasrota med på byplanlegging, men det er lite verdi i det hvis det ikke følges opp. På samme måte bør også de mange andre som driver med planer i Groruddalen lære noe av dette. Å engasjere grasrota er en nøkkel til en byutvikling som mange er fornøyd med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.