*Nettavisen* Nyheter.

Planfritt i Hoffsveien

Dag Harlem Stenersen (Ap) og Carl Oscar Pedersen (H) vil prioritere planfritt kryss på Hoff, der hvor trikken krysser veien. Foto: Vidar Bakken

Bydelspolitikerne vil prioritere arbeidet med å få planfritt kryss i Hoffsveien.

HOFF: Dette er den store gjennomfartsveien fra Skøyen til Smestad. Her hvor trikken krysser, må vi få et planfritt kryss, sier Aps gruppeleder i bydelsutvalget i Bydel Ullern, Dag Harlem Stenersen.

Tragisk dødsulykke

Det skal anlegges sykkelvei i begge retninger, helt opp til Monolittveien. Det satses på å gjøre denne hovedaksen best mulig, noe reguleringen legger opp til, sier leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen (H).

Her hvor trikken krysser, er det et veldig komplisert trafikkbilde med en bom, fotgjengerfelt, flere steder hvor biler kjører inn på veien og i tillegg en rundkjøring i umiddelbar nærhet. Dessuten er det tett med ulike trafikkskilter og reklameskilter. Som de fleste vet var det for en stund siden også en tragisk dødsulykke i fotgjengerfeltet her, sier Harlem Stenersen.

Uavhengig av Konventveien

Konsekvensen er at vi må få et planfritt kryss, her hvor trafikken stopper opp og forplanter seg i begge retninger slik det er i dag. Hoffsveien skal være en gjennomfartsvei og da må forholdene legges til rette for det. Dette går vi inn for uavhengig av hva som skjer i Konventveien. Det kan for øvrig være en idé å prøvestenge Konventveien, for å se hvordan det påvirker trafikkbildet i området. Da vil man kunne ta stilling til konsekvensene, før et endelig vedtak blir fattet, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.