RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellen Karin Mæhlum er en kjent kunstner i nærmiljøet. foto: utlånt
Ellen Karin Mæhlum er en kjent kunstner i nærmiljøet. foto: utlånt

«Planktonportretter»

En serie silketrykk basert på fire forskjellige grupper unike encellede planktonorganismer. Nå stiller Kjelsås-kunstner Ellen Karin Mæhlum ut på Galleri Norske Grafikere.

KJELSÅS/SENTRUM: Dette prosjektet startet sommeren 2007 i Ny-Ålesund på Svalbard. Der traff jeg en forskergruppe i marin mikrobiologi ved Universitetet i Bergen og vi fant raskt ut at vi delte begeistringen for de mange formene og mønstrene som eksisterer i det mikrobielle universet, sier Mæhlum.

Etter møtet dro Mæhlum til Bergen hvor hun fikk velge ut bilder og i tillegg fikk hun tilgang til gamle arkiver.

Det tok lang tid å velge ut hvilke fire planktonorganismer jeg skulle gå videre med. For å skape silketrykkene/serigrafiene kreves det i tillegg spesialutstyr som de hadde ved Den Kongelige Kunsthøyskolen i Stockholm (KKH).

Størrelsen på trykkene varierer, de minste er 61 x 63 cm, det største er 450 x 600 cm.

Dette er den andre grafikkserien jeg lager hvor grunnlaget er naturvitenskapelig materiale fra Svalbard. Geotrykk, som var den første, omhandlet geologiske mønstre og strukturer. Den ble laget i samarbeid med geologer fra forskningssenteret Physics of Geological Processes (PGP) ved Universitet i Oslo i perioden 2003- 2006.


Utstillingen står frem til 28. februar. Les mer på: www.norske-grafikere.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere