RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– 32 åringen er godt kjent av politiet. Fornærmede er multikriminell og en sentral aktør i flere tunge kriminelle miljøer i Oslo. Han har signalisert at han ikke vil bidra til å hjelpe politiet med å oppklare saken, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse mandag formiddag.
– 32 åringen er godt kjent av politiet. Fornærmede er multikriminell og en sentral aktør i flere tunge kriminelle miljøer i Oslo. Han har signalisert at han ikke vil bidra til å hjelpe politiet med å oppklare saken, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse mandag formiddag. Foto: Foto: Marte Kristiansen

Planlagt drapsforsøk mot Toska-venn

Politiet tror Toska-venn ble offer for et planlagt drapsforsøk ved Jordal skole søndag kveld.

JORDAL: – Vi har grunn til å tro at han reiste til et avtalt møte, og at det som skjedde ikke er basert på tilfeldigheter, men at handlingen var planlagt, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse mandag formiddag.

LES OGSÅ: Toska-kompis (32) skutt ved Jordal stadion

David Toskas høyre hånd

Det var en 32 år gammel mann, som blir regnet som David Toskas høyre hånd, som ble skutt flere ganger ved Jordal skole søndag kveld.

Politiet fikk melding om skyteepisoden like før klokka 20, og store politistyrker ble satt inn i jakten på gjerningspersonen. Ingen er foreløpig pågrepet.

LES OGSÅ: Ingen pågrepet etter skuddrama på Jordal

Godt kjent av politiet

– 32 åringen er godt kjent av politiet. Fornærmede er multikriminell og en sentral aktør i flere tunge kriminelle miljøer i Oslo, sier Rohde.

Hun forteller at politiet har avhørt fire vitner og beslagt biler på stedet, men ønsker ikke å si noe om hva som er beslaglagt eller hvem de avhørte vitnene er. Samtidig ber de om at alle som har observasjoner eller informasjon i saken om å melde seg for politiet.

Politiet har snakket med 32-åringen, men ikke gjort noe formelt avhør.

– Han har signalisert at han ikke vil bidra til å hjelpe politiet med å oppklare saken.

Ingen fare for publikum

Politiet sier det ikke er noen generell fare for publikum i lys av skytingen.

– Dette er en hendelse som har funnet sted blant kriminelle i det kriminelle miljøet i Oslo, sier Rohde.

Mørklagt område

Andreas Skalin i Vålerenga Håndball uttalte seg tidligere i dag til Østkantavisa angående Klanens røyklegging av Jordal i forbindelse med Vålerenga J16s kamp mot Fjellhamar som ble avlyst. Han nevnte samtidig skyteepisoden søndag kveld, og mener det er håpløst at området rundt Jordal idrettsanlegg er så mørklagt.

– Det er utrolig at det ikke er lys i dette området. Her skjer det mye kriminalitet som innbrudd og lignende. Noe bør gjøres, sier han til Østkantavisa.

 

LES OGSÅ: Toska-kompis (32) skutt ved Jordal stadion

 

FLERE SAKER FRA OMRÅDET:

Casuals braket sammen på Vålerenga

Jordal-elev slo til to lærere

Politiet kolliderte på vei til knivstikkingshendelse

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere