Planlegger gjenoppbygging

– Vi skal jobbe for å få bygd fire nye enheter nøyaktig på samme sted, sier styreformann Gunnar Aanonsen i Munkerudsletta Borettslag. ALLE FOTO: Anne-Grethe Ulriksen

– Vi skal jobbe for å få bygd fire nye enheter nøyaktig på samme sted, sier styreformann Gunnar Aanonsen i Munkerudsletta Borettslag. ALLE FOTO: Anne-Grethe Ulriksen

Styreformann Gunnar Aanonsen i Munkerudsletta borettslag har opplevd brann før. Planlegging for gjenoppbygging er allerede i gang.

Styreformann Gunnar Aanonsen i Munkerudsletta borettslag.

Ruiner: Ruinene i Brattvollveien, dagen etter brannen.

 

NORDSTRAND: – Vi hadde en brann her i 2006. Da var det heldigvis bare én boenhet, nr 49, som brant ned. Da samarbeidet vi i borettslaget med forsikringsselskapet vårt If, og fikk gjenreist boligen svært raskt. Målet mitt er at vi skal klare det samme nå. Jeg har allerede hatt befaring med forsikringsselskapet vi benytter i dag, Gjensidige. Det ser ut til at ruinene blir revet umiddelbart. Deretter skal vi jobbe for å få bygd fire nye enheter nøyaktig på samme sted, slik at de som nå er husløse kan flytte tilbake. Eneste forskjell blir at standarden blir høyere. Boliger som føres opp i dag er tross alt av høyere standard enn disse som brant som ble oppført på 70-tallet, sier styrelederen.

Han er full av ros til alle impliserte i redningsarbeidet. Han var på jobb da brannen ble varslet. Men kom etter hvert til stedet. Og opplevde at alle gjorde jobben sin og vel så det.

– Det er trange veier her, og dermed vanskelig å få frem materiell. Men så vidt jeg har fått med meg kom de første brannbilene rett inn og fant vann, sier Aanonsen.

Honnør til bydelen

– Bydelsdirektøren kom personlig. Bydelsoverlegen var her. Den sosiale vakttjenesten var her. De åpnet SFO på Munkerud skole og her ble det opprettet et slags krisesenter. Alle fikk kaffe og nybakte kaker. Omsorg! Her møtte jeg alle de som hadde mistet sin bolig, og også de som var evakuert fra fem andre boenheter på grunn av røyk. Jeg opplevde at alle ble tatt godt hånd om, sier Aanonsen.

Han tar seg tid til å snakke med den ene naboen etter den andre. Det sier seg selv at hele borettslaget er berørt av denne dramatiske brannen.

En av de fem evakuerte familiene har fått flytte hjem. Det ser ut til at de fire siste boligene også er beboelige. Brannfolkene har pøst på med vann utvendig for å forhindre spredning av flammene. Uten at boligene er blitt vannskadet, ser det ut til. Det er positivt om heller ikke røyken har skadet for mye.

Raskt i gang

– Jeg regner med at vi kommer raskt i gang med bygging. Vi trenger i hvert fall ikke rivetillatelse, sier Aanonsen tørt, og skuer ut over ruinene av det som var boligene til fire familier for under et døgn siden.

– Jeg føler slik med dem som nå står uten bolig, sier en nabo som følger etterslukkingen.

Hun er så glad for at menneskeliv ikke gikk tapt. I leiligheten der det begynte å brenne bor en kvinne med to barn. Der var ingen hjemme, etter det Nordstrands Blad erfarer. Men i flere av de andre boligene var det folk hjemme. Simen Dæhlin skriver på vår nettside at han var inne i nummer 127 da brannen startet.

– Jeg kom meg ut! Jeg hadde tre minutter på å komme meg ut. Det var fullt av røyk, det er det eneste jeg kan si. Det var ekkelt, skriver Simen Dæhlin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.