*Nettavisen* Nyheter.

Planlegger nye sykkelfelt

Det er stadig flere som bruker sykkel, ikke minst til og fra jobb. Men de fleste steder må tohjulerne dele veibanen med bilistene. Det skal det nå gjøres noe med.

Våre bydeler: Samferdselsetaten er nemlig i ferd med å planlegge nye sykkelfelt, og fire strekninger i våre bydeler er aktuelle.

I fjor var det anleggsarbeider i Kongsveien fra Sportsplassen til Holtet. Nå ligger strekningen fra Sportsplassen og ned til Konowsgate på tegnebordet.

Likeledes blir det en fortsettelse av sykkelfeltet fra Sæter og ut til Ljabru. Dermed vil hele Kongsveien/Ekebergveien være tilrettelagt og trygg for syklister om ikke bilister finner det for godt å bruke syklistenes felt til parkering.

Mange bruker også sykkel langs Østensjøvannet Nå prosjekteres sykkelfelt langs Østensjøveien mellom Eterveien og Haakon Tveters vei. Og til slutt - Nedre Prinsdals vei.

Her planlegges det sykkelfelt fra bygrensen og inn til Hauketo/Ljabruveien. På Samferdselsetatens nettside kan vi lese at det nå skal gjennomføres sykkelrute-inspeksjoner, og så skal det vurderes ulike løsninger på de forskjellige strekningene. Bl.a. har det jo lenge vært "kamp" om strekningen på Ekebergveien mellom Sæter og Ljabru hvor det også har vært snakk om å bedre fotgjengernes forhold. Når de enkelte strekninger er vurdert og ferdig planlagt, kommer de budsjettmessige forhold før selve arbeidene kan komme i gang.

Det er ikke sagt noe om når de nevnte prosjektene kan realiseres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.