RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Planter blomster

600 skoler, blant dem Lilleaker, Sørkedalen og Voksen skole, har fått utdelt blomsterløk fra Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP). I løpet av dagen skal de ned i jorden.

Vestre Aker/Ullern: Rundt 60 000 blomsterløker har blitt delt ut rundt omkring i landet. Og på nyåret vil det både spire og gro.
- Vi ønsker å gi 5. trinnet i skoleåret 07/08 en mulighet til å få en spennende, lærerik og annerledes skoledag forteller, Tonje Bergh informasjonsansvarlig ved OBP.
I dag settes løkene i jorden på eldresenter, i barnehager, sykehus og andre offentlige steder rundt omkring i Norge. Hver av de 600 klassene vil få en løkeske med 100 løk av assorterte sorter. Så er det opp til dem å finne ut av hvilke som passer sammen og hvor de passer best.
- Med det landsomfattende prosjektet ønsker vi å lære barna om næringen som ligger i løken, og om hvordan en flasset brun løk kan i løpet av vinteren forvandle seg til en nydelig flott blomst, forteller Bergh.
Det finnes ca. 6000 sorter tulipaner som er registrert rundt om i verden. Mest sannsynlig er det en sort som vil falle i smak hos hver og en av oss. Foruten tulipaner er det et hav av blomsterløker å velge mellom både Narcisser, Hyasinter, perleblomst, keiserkroner for å nevne noen. Man kan derfor velge og vrake slik det passer inn i det miljøet en vil plante i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere