*Nettavisen* Nyheter.

Planter blomster

600 skoler, blant dem Lilleaker, Sørkedalen og Voksen skole, har fått utdelt blomsterløk fra Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP). I løpet av dagen skal de ned i jorden.

Vestre Aker/Ullern: Rundt 60 000 blomsterløker har blitt delt ut rundt omkring i landet. Og på nyåret vil det både spire og gro.
- Vi ønsker å gi 5. trinnet i skoleåret 07/08 en mulighet til å få en spennende, lærerik og annerledes skoledag forteller, Tonje Bergh informasjonsansvarlig ved OBP.
I dag settes løkene i jorden på eldresenter, i barnehager, sykehus og andre offentlige steder rundt omkring i Norge. Hver av de 600 klassene vil få en løkeske med 100 løk av assorterte sorter. Så er det opp til dem å finne ut av hvilke som passer sammen og hvor de passer best.
- Med det landsomfattende prosjektet ønsker vi å lære barna om næringen som ligger i løken, og om hvordan en flasset brun løk kan i løpet av vinteren forvandle seg til en nydelig flott blomst, forteller Bergh.
Det finnes ca. 6000 sorter tulipaner som er registrert rundt om i verden. Mest sannsynlig er det en sort som vil falle i smak hos hver og en av oss. Foruten tulipaner er det et hav av blomsterløker å velge mellom både Narcisser, Hyasinter, perleblomst, keiserkroner for å nevne noen. Man kan derfor velge og vrake slik det passer inn i det miljøet en vil plante i.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.