RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plantet og klart til bydelsdag

Bjølsen SFO har gjort Arne Gjestis plass til sin egen. Med mosaikk og grønne planter er plassen klar for storinnrykk på bydelsdagen til lørdag.

SAGENE: Jeg hadde egentlig ikke noen plan, jeg ville bare lage den litt i min egen stil. Jeg har brukt farger som jeg er glad i, sier Mirslowava Næss, eller Mira blant venner.
Hun er en av elevene som har dekorert de nye blomsterkassene på plassen foran Sagene samfunnshus med mosaikk.

Eierforhold

Det er organisasjonen Change the World, som står bak utsmykkingen av plassen, som heter Arne Gjestis plass. Planene har lenge vært klare, og målet har vært nettopp bydelsdagen førstkommende lørdag.
Det har vært veldig morsomt å ha med barna, de er så ivrig, sier en fornøyd prosjektansvarlig, Mauricio Deliz, og får støtte fra Lillian Halvorsen, som er prosjektkoordinator på samfunnshuset.
Barna får et veldig eierforhold til området når de har vært med på å gjøre det så fint. Vi merker allerede at de er litt beskyttende ovenfor området, og det er jo en del av filosofien vår her på samfunnshuset, nemlig at vi skal jobbe på lag med nærmiljøet, sier hun.

Plantet druer

Det har blitt kjempefint her, sier venninnene Emilie Marie Torkildsen, Hanna Kolbjørnsen Lilleengen og Jasmine Amalie Canine Højer, mens de ivrig planter stemorsblomster i de nye blomsterkassene, som omkranser plassen.
Tanken er at det etterhvert skal vokse fram grønne slyngplanter, som rammer inn plassen.
Tanken er at det skal bli litt skjermet fra trafikken og taxiene som står bak her. Vi har sjakkbrett, bordtennis og en stor sandkasse, så vi har tro på at dette blir et veldig populært område. Det er mange som bor i små leiligheter, og som ikke har hage, og da er det viktig med slike plasser, sier Lillian Halvorsen.
Men selv om Bydel Sagene er en tettbebodd bydel, var det flere elever med erfaring fra planting.
Jeg har plantet før, jeg, hjemme, sa Emilie Marie Torkildsen.
Jeg og, jeg har plantet druer i hagen, parerte Jasmine Amalie Canine Højer.

Lørdag er plassen nypyntet og klar til storinnrykk av bydelens befolkning, når årets bydelsdag går av stabelen. Med rekordmange stander, burde det være noe for en hver smak, og Lillian Halvorsen håper nå at Sagene kan få like mye liv som det "naboen" Torshov har.
Det er alltid mye liv på Torshov, og det tror jeg vi kan få til her på Sagene også. For det er jo så fint her, avslutter hun.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere