*Nettavisen* Nyheter.

Plaskuler fra helvete

Alle som vandrer rundt Fort Marienlyst legger fort merke til de mange grønne plastkulene som har emigrert fra banen til det grønne gresset rundt. De har liggi oppe på hverandre i svære hauger akkurat som sunnmøringer gjør når de finner en femmer på gata. Grunnen er ikke at de har valgt å flytte for å komme nærmere sine egne, som ville vært forståelig, men de er skjøvet av banen når den har vært måkt i vinter.

Selv om kommunene har utstyr som kunne sugd opp disse og fått dem ut på banen igjen på null komma null, har de toet sine hender og sagt at vinterdriften er vår hodepine. Kulene er verdt anslagsvis 50 000 lapper. Derfor har Frigg brukt kost og spade, silt kulene manuelt for rusk og drit, og spredd dem ut på banen med en liten kulespreder.

Selvfølgelig har kulene som har vært samla opp i hjørnene på banen vært utsatt for sur nedbør. Som alle andre hannbikkjer pisser fotballspillere på banen rett før trening og kamp. Hvorfor gå på toalettet i garderoben? Fort Marienlyst er også snusens hjemland. Men heldigvis bruker fotballspillere i Friggland damesnus, du vet de med bind rundt.

Å bruke noen dager av sitt liv på å rense disse kulene gir en unik innsikt i Frigglandbeboernes psyke. Først kommer vaktbikkjene. Flere nesegrev fra Marienlyst Vel har kommet bort og sier endelig tar noen affære, og skryter av hvor mange ganger de har ringt Idrettsetaten og/eller formannen for å klage. Så er det de nysgjerrige som spør om hvor disse kulene kommer fra?

Siste kategori er de hjelpsomme. Disse kommer i flere varianter. Oppmuntrende tilrop av typen "Frigg har en arbeidende styreformann ser jeg. Det kan jeg like" har vært mange. Men på fredag var det fire barnehagegutter som kom bort og lurte på jeg drev med. De tilbød seg sporenstreks å hjelpe, og kostet, spadde kuler og var med å hjelpe til den store gullmedaljen. Hvorfor? "Vi er glade i Frigg", sa de.

Plutselig var alle de 18 timene jeg hadde brukt av mitt liv på å rense grønne kuler, verdt det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.