RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plass til både lek og soving


Ingrid og vennene hennes leker ofte butikk under senga.
Ingrid og vennene hennes leker ofte butikk under senga. Foto: Alle foto: Erlend Aas, NTB/Scanpix
Løftes senga opp, får du et par kvadratmeter ekstra på barnerommet.

– Ingrid ønsket seg et slott da hun var tre år. Da kjøpte jeg en gammel loftsseng, satte på finérplater og brukte en stikksag for å skjære til. Dette er noe man fint kan gjøre selv, sier Ellen Midtfjeld.

Roser mamma

I den hvitmalte slottssenga sitter datteren Ingrid Sund Midtfjeld, som nå har blitt sju år. Kosedyrene er sirlig oppstilt på dyna bak borglignende vegger. Underetasjen har blitt til en butikk med egen luke. Den lille kommoden er fylt med varer «til salgs», slik som egg og melk. Og fra det som skal forestille utsikten fra sengerommets vinduer, skimtes både hav, skip og et naboslott.

– Mamma er flink! slår Ingrid fast og viser ivrig fram både bamser og varer.

Populært

– Det er her det blir lekt mest i huset, i rommet og der oppe. Det blir noe veldig spennende, noe magisk, for barna, sier mamma Ellen, som også står bak interiørbloggen Gasellene.

Et blikk på barnerommet, og huset for øvrig, tyder på at det er mye interiørkreativitet hos familien som bor i Halden. Er mamma Ellen kanskje over snittet handy likevel?

– Det er nok mer det at jeg bare gjør det. Det blir litt «learning by doing», sier hun, og fastholder at dette er noe alle kan få til.

Skapseng

Det finnes utallige loftsenger og køyesenger som kan skape mer plass på et barnerom som trenger et par kvadratmeter ekstra gulvflate. At også bruktmarkedet har et godt utvalg, viser seg etter et kjapt søk på Finn.no.

Men slike senger er likevel ikke alltid like praktiske, forklarer interiørarkitekt MNIL Beate Kleven i BK interiørdesign.

– Hvis barna sover i køyeseng, blir det fort slik at den som ligger nederst, sparker i senga til den over. Det er heller ikke så lett å komme til for å få redd opp, sier Kleven, som derfor gjerne velger andre løsninger.

Et eksempel er skapsenger, som kan slås opp og gjemmes i veggen sammen med sengetøyet. De kommer i både enkle og doble utgaver, og er også ypperlige som gjestesenger.

Under senga

For å spare på plassen gjelder det også å utnytte den som er, for eksempel rommet under ei vanlig seng. Sengeskuffer kan fylles med leker og andre ting som fort blir til rot på avveie.

Eller du kan løfte senga opp fra gulvet for å gjøre plass til et bord for brettspill, en pult for leksegjøring eller en lekekrok.

– Men loftsenger kan bli veldig varme, og med lav takhøyde er det vanskelig for voksne å rydde og rengjøre. Man må bare prøve seg fram og vite at ikke alt blir like funksjonelt, at man ikke alltid får i pose og sekk, sier Kleven.

Heller ikke i Halden er lekeavdelingen alltid like ryddig, innrømmer mor Midtfjeld.

– Mamma er nok innom iblant og regisserer litt i skuffene, smiler hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere