*Nettavisen* Nyheter.

Plass til flere barn i Maridalen

Mens skoler og skolefritidsordninger (SFO) i resten av bydelen er fulle, har Maridalen skole og SFO plass til flere barn.

Maridalen: Skolen har en egen buss som henter og leverer barn ved Brekke-krysset hver morgen og ettermiddag. Nå håper rektor på flere elever. BoltreplassDet er 80 elever og 14 ansatte på skolen. Skoletomta er på hele 60 mål, så her er det nok av plass å boltre seg på. Skolen ligger vakkert til midt i Maridalen med fantastisk natur på alle kanter. Uteområdet har skolen bygd opp i nært samarbeid med foreldre og Sørbråten idrettslag. Det er tilrettelagt for barn med ballbaner, lekeområder og skileikanlegg. Skolehagen med nytt hagehus og veksthus blir flittig benyttet av elevene gjennom hele vekstsesongen. Skolen har også egne høner og elevene deltar i hønsestellet.
- Maridalen skole er fådelt. Det betyr at vi har færre klasser enn trinn, sier rektor Dag Ulvin. I inneværende skoleår er det to klasser på småskoletrinnet og to klasser på mellomtrinnet. Det er et godt læringsmiljø med faglige utfordringer for elevene, sier Ulvin.
Skolefritidsordningen
Det er 30 barn som benytter seg av SFO-tilbudet. Foruten leksehjelp får de tilbud om aktiviteter som gym, forming med utdannet formingslærer og allidrett. Hver torsdag er det i tillegg ballettundervisning både for gutter og jenter i gymsalen. Ballettundervisningen koster ekstra. Dette skoleåret har også skolens 5.-klassinger fått tilbud om SFO-plass, med aktivitetstilbud tilpasset barnas alder og interesser. De har blant annet snekret Ola-bil, laget film og gått på orienteringskurs og matlagingskurs.
- Her på Maridalen SFO serveres det mat til barna hver dag. Dessuten har vi store flotte utearealer og masse frisk luft, reklamerer SFO-leder Margaret Lilleøien.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.