RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plass til trening og aktivitet

Oppsalhjemmet begrunner flyttingen med behov for større plass til opptrening av korttidspasienter.

Oppsal: Rommet som Ruth Nilsen bor på har samme standard og størrelse som 80 prosent av sykehjemsrommene i Oslo. Vi skal lage et mer helhetlig tilbud som er bedre for brukere, derfor samler vi langtidspasientene i tredje etasje, forteller Liv Valstrand, direktør ved Oppsalhjemmet.

Plasskrevende trening

Oppsalhjemmet har i alt 152 plasser, hvorav 14 er korttidsplasser.

Disse plassene skal samles i andre etasje.

Hvis vi skal drive aktivisering og opptrening av korttidspasienter krever dette mye utstyr, da er det nødvendig med stor og romslig plass. Derfor velger vi å bruke de større rommene i andre etasje til dette, sier Liv Valstrand.

Ingen oppussingsplaner

Kommunal Konkurranse Oslo KF, som driver Oppsalhjemmet, har et begrenset ansvar for vedlikehold av bygningen. Ansvaret ligger hos byggets eier, Omsorgsbygg.

Bygget er 20 til 30 år gammelt og trenger mye vedlikehold, men jeg er ikke kjent med noen oppussingsplaner for Oppsalhjemmet. Vinduene burde vært byttet. Vi har tatt dette opp med bydel Østensjø, men jeg vet ikke hvor det ligger i investeringsplanene til Omsorgsbygg, sier Liv Valstrand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere