Plata fra gata

André Storhaug henter inspirasjonen fra mørke kvelder med lyn og torden.

André Storhaug henter inspirasjonen fra mørke kvelder med lyn og torden.

For første gang utgir =Oslo egen plate. Og de musikalske stjernene er magasinets egne selgere.

Prosjektleder: Stian Olderkjær skryter voldsomt av produktet. Dette er et skikkelig produkt, sier han. Foto: Andreas Lindbæk

When Angels Falls: Tom Andersens sang handler om første gang han møtte kjæresten. Lytt til sangen på www.ostkantavisa.no

Platecoveret

OSLO: =Oslo sine selgere har gått i studio for å spille inn sine egne låter. Resultatet blir å finne på gata fredag da de for aller første gang utgir egen plate.

Det hele kom i gang da vi kjøpte inn en gitar i vårt lokale. Da fant vi ut at flere av selgerne våre virkelig hadde musikalsk talent. Derfor inviterte vi selgerne til å være med å synge inn låter til en plate , sier prosjektleder Stian Olderkjær til Østkantavisa.

Hør Tom Andersen sin låt When Angels Fall her

Bra produkt

Sammen med gjesteartister har selgerne spilt inn en plate med åtte låter og to dikt. Olderkjær informerer at selgerne er stolte av produktet.

Jeg synes at det ble en meget bra plate med mange sterke låter. Tekstene er både på engelsk og norsk og mange har hentet inspirasjonen fra gata. Sjangrene rent musikalsk er også forskjellig. Så dette er en plate som passer for alle, sier Stian.

Blant gjesteartistene som har stilt opp er Lars Martin Myhre, Paal Flaata, Odd Nordstoga, Ingrid Olava og Ken Stringfellow. Sistenevnte spiller til vanlig keyboard i R.E.M.

Det var ingen problemer med å få med gjesteartister til dette prosjektet. De som svarte nei hadde rett og slett ikke tid. Musikerne stilte opp for å hjelpe andre musikere. De fikk frie tøyler, men sluttproduktet måtte godkjennes av selgerne, sier Stian.

Hver artist blir presentert i cd-coveret og gjesteartistene formidler også sine tanker rundt prosjektet. Paal Flaata er også fornøyd med sluttproduktet.

Det er et veldig bra prosjekt med flotte låter, opplyser Paal Flaata.

Verdighet

André Storhaug har spilt inn sangen "Dark Mind". Han forteller at han blir inspirert av stemninger.

Jeg liker spesielt september med lyn, torden og mørke kvelder, sier André.

"Dark Mind" er en ballade og den er skrevet i en av hans tunge, mørke og depressive perioder.

Når jeg er i det humøret hater jeg alt. Hat til folk, hat til samfunnet og hat til meg selv. Så akkurat den låta har jeg ikke hentet inspirasjon fra annen musikk, sier André Storhaug.


På Internasjonalen blir det plateslipp fredag 21.augsut klokken 15.00 og alle er velkommen.

Her skal vi promotere platen. Kanskje får publikum noen smakebiter også, avslutter Stian Olderkjær.

Plata koster 100 kroner og halvparten av pengene går til selgerne.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag