RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plate, konsert og en vakker vår

Etter drøye to hundre reisedøgn i 2006, synes Vidar Johnsen det er godt å skulle spille på Soria Moria. Jeg kan nesten rusle ned i tøflene til konserten, sier musikeren som bor i gangavstand til Torshov.

TORSHOV: Den harde jobben er jo å reise rundt, så det er veldig deilig å spille på hjemmebane, og jeg vet det blir gøy, sier Johnsen.
Men lite tyder på at det blir rolige tider for musikeren.
Vi har akkurat fått platekontrakt, så nå skjer ting veldig fort, sier artisten, som nylig ga seg som vokalist i Vamp.

Ferdig med Vamp

Johnsen har drevet med musikk i mange år, og har tidligere gitt ut to soloplater. Imidlertid ble haugesunderen for alvor kjent, da han for åtte år siden tok over som vokalist i Vamp. Men ved nyttår var det slutt.
Jeg fikk ikke fornyet kontrakt med Vamp, og det var i grunn like greit. Jeg var litt lei, sier han, men legger til at han på ingen måte er bitter.
Nei, det er jeg ikke. Jeg er utrolig takknemlig for tiden i Vamp. Jeg lærte masse. Vamp har overlevd så lenge fordi de gjør alt veldig riktig. Men nå starter jeg med blanke ark, sier han, og takker servitøren på Soria Moria for en særdeles innbydende Husets salat.
Denne var utrolig bra, selvom egg ikke har noe i en salat å gjøre, sier han og plukker skiver med kokte egg bort fra tallerkenen.

Platekontrakt

Men 2007 ser ut til å bli alt annet enn en lang lunsj for Johnsen. Avtaleboken begynner å fylles opp med god hjelp av kompis og kollega Peter Nordberg. Svenske Nordberg og norske Johnsen har kjent hverandre en årrekke, men har aldri jobbet sammen før.
Vi har alltid digga hverandres ting, men har aldri fått gjort noe sammen. Men i september begynte vi å samarbeide, og etter det har ting gått veldig fort, sier Johnsen, som i år fikk et helt nytt syn på kvinnedagen.
He he, du kan godt si at kvinnedagen ble vendepunktet for oss. Vi hadde konsert, og noen fra Sony BMG hørte oss, og tydeligvis likte de det de hørte. Vi fikk bare beskjed om å møte på kontoret på mandagen etter, sier en fornøyd Johnsen, før han lekker ferske nyheter fra prosjekt Johnsen/ Nordberg.
Vi ble signa på tirsdag, og den første singelen kommer i slutten av mai, gliser han, og lover smakebiter fra det nye prosjektet når han og Nordberg entrer scenen på Soria Moria neste torsdag.
Vi har spilt noen av sangene før, og fått bra tilbakemelding, så vi kommer til å spille flere av dem her også, sier han.

Norsk på norsk

Konserten som er en del av Akustisk vinter, skulle egentlig bare være med Vidar Johnsen. Men i følge musikeren selv har han klart å grine seg til å få med Peter Nordberg.
Peter og jeg jobber utrolig bra sammen, og den største forskjellen fra tiden med Vamp er at vi samarbeider om alt. Vi har en utrolig bra kjemi, og er veldig flinke til å løfte hverandre opp. Ofte jammer vi oss fram til sangene, og ting jeg ikke trodde er bra, kan han plutselig oppdage og omvendt, sier Johnsen engasjert.
Sangene foregår på både svensk og haugsundsdialekt - samtidig.
Det er lettere for svensker å forstå haugesundsdialekt enn oslodialekt. Jeg tror det minner litt om skånsk, kanskje sier han, og hevder han ikke kommer til å lage musikk på engelsk igjen.
Jeg gjorde det før, men nå føler jeg meg mye mer komfortabel med å synge på norsk. Dessuten selger norsk bedre i Norge, jeg tror kanskje folk setter veldig pris på at noen synger på norsk, sier han, og svelger siste bit av salaten, tar en slurk vann, og slår ut med armene.
Se så fint det er! Jeg har fri i dag, jeg må finne på noe kult, avslutter han og skuer utover den torshovske vår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere