*Nettavisen* Nyheter.

Plateklar gatemusikant

Peter Stephens og Kiki i Mirramaze har endelig tatt et steg videre og gir nå ut egen plate. FOTO: ANDREAS LINDBÆK

I åtte år har Peter Stephens livnært seg som gatemusikant. Nå gir han og gruppa Mirramaze ut sin første plate. I dag har de slippfest på Garage.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her fra Karl Johan

Klikk på bildet for å forstørre.

Her fra Tyskland

Tøyen: For åtte år siden valgte vokalist i bandet Mirramaze, Peter Stephens, å flytte fra London til Oslo. Og byen bergtok han fra første stund.

- Jeg ble forelska i Oslo med en gang. Det er noe magisk med denne byen, sier han til Østkantavisa.

Hør låten Newsflash. Klikk på linken til høyre

Spiller for livets opphold

Men vokalisten, som har studert tre år på et av Storbritannias beste universitet, har valgt å livnære seg som gatemusikant. Og har du gått langs Karl Johan en sen lørdagskveld er det ikke umulig du har sett og hørt han synge.

- Nå mens det er vinter spiller jeg kun i helgene. Det er vanskelig å spille når det er 12 minusgrader ute. Det tar på, både på kroppen og stemmen, ler han og sier at han må ha sett alle i Oslo minst en gang.

Men når sola titter frem, blir det også flere spillejobber.

- Men overlever du på dette da?

- Joda, jeg klarer meg. Jeg tjener kanskje ikke like mye som de som går rundt i dress, men jeg klarer meg til livets opphold, sier han uten å ville utdype det mer.

Peter har i løpet av de åtte årene på gata fått sett mye av det som skjer i Norges paradegate, både på godt og vondt.

- Nordmenn er ekstremt hyggelige. Når jeg står der og spiller får jeg med meg alt som skjer i hovedstadens paradegate. Det som er artig er at de som ikke har så mye penger er flinkere til å gi enn de som har, sier Peter.

Topplassering

Bandet Mirramaze ble stiftet for fire år siden på Stargate og tekstene er ofte inspirert av livet på østkanten. Bandet spiller nå for fulle klubbscener og de havnet i 2007 blant de ti beste av 7000 band i verdensfinalen Emergenza VM i rock i Tyskland.

- Det var som en drøm som gikk i oppfylelse. Vi lærte ekstremt mye av å spille på den store scena i Tyskland og har beholdt den energien vi ga på den konserten, sier Kiki som spiller cello i gruppa.

Peter Stephens benytter også muligheten til å skryte av østkanten.

- Jeg kommer fra London og kan trygt si at det er bedre band her enn i London. Jeg er helt overveldet over de andre banda som hører til her, sier han.

Og han vet også at det er mange gode som kan synge i hovedstaden.

- I jobben min er det mange som ønsker å være med å hjelpe meg når jeg synger, ler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.