RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karl Seglem
Karl Seglem

Plateselskap arrangerer festkveld

Lørdag 13. september presenterer Nasjonal jazzscene plateselskapet NORCD på Victoria. Dørene åpner kl. 20.00, konsertstart kl. 21.00

I hele 17 år har entusiasten Karl Seglem drevet plateselskapet NORCD. Varemerket har hele tiden vært å satse på god kvalitetsmusikk fremfor salgstall, og ta et kulturpolitisk ansvar ved å satse på kunstnere som jobber utenfor den musikalske allfarvei.

NORCDs katalog består av en rekke solide jazz- og folkemusikkutgivelser av både unge og etablerte musikere. NORCD ønsker å være en alternativ stemme i det norske musikkliv. På Victoria, Nasjonal jazzscene samles noen av NORCDs artister til festkonsert denne kvelden.

I tillegg til å administrere plateselskapet spiller Karl Seglem også saksofon og bukkehorn og komponerer musikk. Lørdag kveld skal han selv være med og spille sammen med blant annet trompetist Arve Henriksen.

I forbindelse med konserten på Victoria skal Eple Trio slippe sin andre CD. De har fått svært gode tilbakemeldinger på både første plate og på konserter med sine lekre, melodiøse melodier. Trioen spiller musikk som ligger i et landskap mellom jazz, kammermusikk og folkemusikk, og den svenske pianisten Jan Johanson er kanskje den fremste inspirasjonskilden.

Programmet for kvelden:

Eple Trio (Plateslipp)
ANDREAS ULVO - piano
SIGURD HOLE - bass
JONAS H. SJØVAAG - drums

Elin Rosseland Duo
ELIN ROSSELAND - vokal
ROB WARING - vibrafon

ARVE HENRIKSEN trompet
KARL SEGLEM - saksofon
+ OVERRASKELSE!

Eple Trio:
Trioen spiller musikk i grenselandet mellom kammermusikk, jazz og folkemusikk - en stil etablert av svenske Jan Johansson, kanskje den største inspirasjonskilden for trioen. Dette er en modig, ung trio som våger å gå helt egne veier.

Elin Rosseland Duo:

Elin Rosseland er en av våre fremste vokalister, og sammen med Rob Waring lager hun inderlig og vakker musikk, meditativ og fredfull.
Rosseland og Waring startet et samarbeid med Mats Eilertsen i 2003. I mars 2004 ga de ut CDen "Moment", og i 2007 ga de ut albumet "Trio".
Musikken er hovedsakelig komponert av Elin Rosseland. Vekslingen mellom komposisjon og friimprovisasjon er et bærende element, og hun legger også vekt på å bruke egne norske tekster.

Arve Henriksen:
Henriksen har markert seg både som trompetist og vokalist. Han har gått svært mange musikalske veier og har spilt med blant annet Supersilent, Jon Balke og Food. Arve Henriksen har også vært gjest på noen av David Sylvians CDer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere