*Nettavisen* Nyheter.

Plateslipp på Victoria

Huntsvilles

Hele tre plateslipp kan vi glede oss over på Victoria denne uken.

Onsdag slipper Audun Automat sin debutplate. Trioen Huntsville slipper sin andre plate dagen etter og lørdag er det klart for plateslipp med Kirsti Hukes nye prosjekt Grand Telemark.

I tillegg kan publikum høre legenden Terje Rypdal på fredag, han kommer til Victoria med det han omtaler som sitt hovedprosjekt om dagen, Skywards.

Med andre ord; en svært begivenhetsrik uke på Victoria denne uken.

Onsdag 24.09.08

AUDUN AUTOMAT - plateslipp!

Kl. 21.00 (20.00)

Audun Automat spiller elektrisk, akustisk, skitten, bråkete, melodiøs og vakker jazz med referanser til rock. Fokuset er på balansegangen mellom det komponerte og det improviserte, det stygge og det vakre, det kollektive og det solistiske, kaos og orden. Musikken er både fengende og utfordrende på samme tid.

Torsdag 25.09.08

MATS EILERTSEN KVARTETT + HUNTSVILLE (plateslipp)

Kl. 21.00 (20.00)

Huntsvilles CD2 er et live-opptak fra Kongsberg Jazzfestival i 2007 der de spilte sammen med gitaristen Nels Cline og perkusjonisten Glenn Kotche fra Chicago-bandet Wilco.

Mats Eilertsen har satt sammen en ny kvartett med med noen av Skandinavias mest spennende musikere. Bandleder Eilertsen er en av Norges mest aktive og respekterte bassister. Når saksofonist Brunborgs trollbindende toner blandes med supergitarist Thomas Dahls elektriske brygg og den finske trollmannen bak trommesettet, Olavi Louhivuori, ligger alt til rette for at dette kan bli en av Nasjonal jazzscenenes virkelig store konserter.

Fredag 26.09.08

TERJE RYPDALs 'SKYWARDS'

Kl. 21.00 (20.00)

Gitarist Terje Rypdal er en levende legende i norsk musikkliv. Siden han platedebuterte i eget navn med "Bleakhouse" i 1968, har han jobbet med mange sjangre og nytt stor respekt fra et samlet norsk musikkmiljø.
En av Terje Rypdals hovedprosjekter for tiden er trioen Skywards med Storløkken og Vinaccia.

Etter tolv års samarbeide med The Chasers er Skywards Terje Rypdals hovedsatsning. Musikken er bygget rundt CD'en Skywards fra 1997.

Lørdag 27.09.08

EIVIND AARSET TRIO m/HÅKON KORNSTAD + GRAND TELEMARK plateslipp!

Kl. 21.00 (20.00)

Eivind Aarset's "Sonic Codex" reiser denne høsten på turne med sin faste trio med konserter i bl.a England, Tyskland, Ungarn, Polen og Russland foruten Norge. Med seg på denne turneen har han Håkon Kornstad's "Singel Engine".Begge to mottok strålende kritiker for albumene som kom ut I 2007 og vil på denne turneen slå sammen sine to prosjekter til en konsert.

Kirsti Huke og Wetle Holte danner kjernen i dette bandet sammen med Espen Gundersen. I september 2008 platedebuterer de med albumet "Grand Telemark" og gir denne kvelden en liten smakebit av det kommende albumet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.