RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plenty av lyspunkter i mørketiden


Need for Speed: Hot Pursuit er blant spillene som garanterer action i høstmørket.
Need for Speed: Hot Pursuit er blant spillene som garanterer action i høstmørket.
Her er oversikten over høstens spillperler.

SPILLVERKET.NO: Høsten, spillenes absolutte høysesong er nå godt i gang. Dagene preges av ekstreme mengder nedbør i form av både regn og snø, men mest av alt hagler det storspill på denne tiden av året.

Football Manager 2011

Plattform: PC, PSP
Lanseringsdato: 5. november

Noen gjesper av Football Manager-serien, mens andre besvimer av forventning. Å leke trener for sin favorittklubb har vært populært lenge, og vil antakelig fortsette å være det.

Les også: Nytt Football Manager i oktober

Selv om spillene har forandret seg mye med årene er Football Manager-spillene ikke spill man spiller gjennom på én dag.

Serien som nesten har patent på avhengighetskapende gameplay vil helt sikker nok en gang føre til at mang en fotballfrelst blir hjemmeværende ukene frem mot jul.

I mellomtiden er det bare å lade opp med nilesing av gigantiske exel-dokumenter og Premiere League-titting. 

Call of Duty: Black Ops

Plattform: Xbox 360, PS3, Wii, Windows PC
Lanseringsdato: 9. november

Fjorårets Modern Warfare 2 er det raskest selgende spillet noensinne. Er det ett spill som må hoppe etter Wirkola i år, så er det Call of Duty: Black Ops.

Les også: Zombiene angriper i Call of Duty: Black Ops

Det er Treyarch som står for utviklingen av dette skytespillet, som fokuserer på å fortelle en actionorientert versjon av den kalde krigen.

Det er tydelig at utviklerne har ambisjoner med denne tittelen, spesielt flerspillermodusen, men også enspilleren ser ut til å få massive nyvinninger.

Spillet er mer eller mindre garantert å selge i bøtter og spann. Men kan spillet leve opp til de vanvittige forventningene?

Les også: Lager tidenes drøyeste samblerobjekt

Les ogsåKan Black Ops overta flerspillertronen?

Kinect

Plattform: Xbox 360
Lanseringsdato: 10. november

Microsoft vil også være med på festen Wii startet. Bill Gates og gjengens bidrag er Kinect, som ved hjelp av et bevegelsessensitivt kamera og sofistikerte mikrofoner visstnok vil gjøre kontrollere overflødige.

Les også: Kinect vil ta over stua di

Kinect vil etter sigende kunne registrere hver minste bevegelse du foretar deg, noe som selvsagt gir enormt potensiale for å få folk opp av sofaen.

Microsoft markedsfører tillegget som en helt ny konsoll, og den vil ha betraktelig spillstøtte allerede fra dag én. To av de mest lovende titlene er:

Les også: Lær å bruke Kinect nå

Your Shape: Fitness Evolved

Plattform: Xbox 360 (Kinect)
Lanseringsdato: 10. november

Treningsspill som Wii Fit har slått an mer enn til og med Nintendo i sine villeste fantasier kunne drømme om. Your Shape: Fitness Evolved tar i bruk Kinects registrering av bevegelser for å levere det de håper på kan bli det ultimate treningsspillet.

Les også: Ble sexavhengig av Wii Fit

Tenk å få et spill som gir deg presis tilbakemelding på Yoga- eller karate-teknikken din ...

Dance Central

Plattform: Xbox 360 (Kinect)
Lanseringsdato: 10. november

Musikkspillpionérene Harmonix utvikler dette dansespillet, som etter alt å dømme vil kunne få dansefoten til selv den stiveste gamer i gang.

Også dette spillet tar etter sigende i bruk Kinect-teknologien på en svært effektiv måte, for første gang vil man få et dansespill som ikke bare registrerer hva du gjør med hendene og føttene, men hele kroppen.

Sniktitt: Dance Central

Hvis du er nysgjerrig på hvilke andre spill som vil være klare til lanseringen av Kinect kan du ta en titt på vår tidligere artikkel.

Assassin's Creed: Brotherhood

Plattform: Xbox 360, PS3, Windows PC
Lanseringsdato: 18. november

I snikmordereventyret Assassin's Creed: Brotherhood gjenopplever vi ikke minnene til noen ny person, men den sympatiske Ezio Auditore, som vi ble kjent med i Assassin's Creed II.

Les også: Puss opp middelalder-Roma

Denne gangen leder tempelridder-jakten den nå godt voksne Ezio til Roma – kronjuvelen i middelalder-Italia og kanskje hele Europa på denne tiden.

Spillet ser ut til å fortsette i samme spor som forgjengeren på alle vesentlige vis, det revolusjonerende er at spillet faktisk vil ha en online flerspillermodus.

Omtalen av denne har til nå har vært positiv, men det gjenstår å hvordan det svært kontringspregede og kontekstsensitive kampsystemet fungerer når spillernes skjulte knivblad skal kutte strupen på andre spillere, og ikke bare datastyrte motstandere.

Les også: Sony får eksklusivt Assasin's Creed-innhold

Need for Speed: Hot Pursuit

Plattform: Windows PC, Xbox 360, PS3, Wii
Lanseringsdato: 18. november

Den tradisjonsrike Need for Speed-navnet har etterhvert blitt en paraply for en rekke ulike typer bilspill.

Sniktitt: Need for Speed: Hot Pursuit

Nå ser Burnout-utvikler Criterion bakover i tid, og gir oss et nytt politi-og-røver-spill på godt og gammeldags vis. Det er dog ingenting gammeldags med den utrolig vakre grafikken.

I Need for Speed: Hot Pursuit er det to ting som gjelder: Enten må du fange alle fartspøblene, eller, hvis du er skurk selv, holde deeg på veien så lenge som mulig, koste hva det koste vil.

Red Dead Redemption: Undead Nightmare

Plattform: Xbox 360, PS3
Lanseringsdato: 26. november

Det fantastiske Red Dead Redemption har fått en rekke nedlastbart innhold til nå. Den nyeste pakken, Undead Nightmare er allerede mulig å laste ned, og er det suverent mest omfattende tillegget til nå.

Les også: Omfattende zombie-mareritt

De som ikke liker å kjøpe ting digitalt kan også puste lettet ut, denne måneden kommer disk-versjonen av Undead Nightmare i butikkene.

Her får man alt det nedlastbare ekstrainnholdet som har blitt sluppet til Red Dead Redemption, i tillegg til zombie-marerittet, på én og samme disk.

I Undead Nightmare har alle menneskene blitt til zombier, og en pandemi i full skala er i gang.

Med nye flerspillermodier, våpen og oppdrag kan det se ut som dette vil være en god unnskyldning for å tjore opp hesten og ta seg turen til Rockstars ville vesten nok en gang.

Andre titler som kanskje er verdt å se opp for i november er:

Kinect Adventures, Kinectimals, Epic Mickey, God of War: Ghost of Sparta, Goldeneye 007, Harry Potter and the Deathly Hallows, Prince of Persia-trilogy, Sly Cooper Collection, Divinity 2: The Dragon Knight Saga, Sonic Colours.

Fra forumet"Veldig mye bra denne mnd. Kjenner det brenner i lommeboka allerede"

Finn prisene på produktene i Prisguide.no

Les også disse artiklene på Spillverket.no

Anmeldelse av Star Wars: Force Unleashed II

Anmeldelse av Fable 3

Anmeldelse av Grotesque Tactics: Evil Heroes

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere