RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Pølsa» får trøstepremie – blir Donald-helt

Øystein Pettersen fikk en skuffende start på VM på hjemmebane, men i dag får han en trøstepremie av Norges eneste Donald-tegner.

OSLO: Pølsa, som selv skal være en stor Donald-fan, er blitt Donald-figuren Gøystein Pølsa Fettesen. Det er kanskje et lite plaster på såret etter den skuffende innsatsen i VM-sprinten torsdag.

– Vi mener at idrettsfolkene våre står for så mye godt at vi hadde lyst til å gjøre stas på dem, forteller Donald-redaktør Marius Molaug.

Se alle bildene fra VM-sprinten her!

 

VM-tropp á la Andeby

Til ski-VM på hjemmebane har Donald Duck & Co nemlig tatt den nasjonalpatriotiske hatten på. Donald-tegner Arild Midthun har tegnet de norske skiheltene i umiskjennelig andebysk strek, og etter gårsdagens fiasko på sprinten, har også Pølsa fått sin egen Donald-figur.

Gøystein Pølsa Fettesen (Øystein Pettersen) pryder en tosiders VM-plakat i siste utgave av Donald sammen med Margit Snørrpen (Marit Bjørgen), Fetter Fjontug (Petter Northug), Kriseteam Storm R. Steinbra (Kristin Størmer Steira), Flåddbjørn Hjelmutslett (Odd-Bjørn Hjelmeset) og Teskje Dodraug (Therese Johaug).

Å bli tegnet som Donald-figur er en ære som sjelden blir vanlige folk til del. Arild Midthun er Norges eneste offisielle Donald-tegner.

Les også: Med Donald Duck på timeplanen

 

Northug og Hellner som Nærum-historie

–I tillegg har vi en spesiell ski-VM-historie av Knut Nærum og Arild Midthun. Der går det hardt for seg i skisporet mellom Fetter Fjontug, Flaksel Bleikmann og Markmus Kelner, forteller Molaug.

Litt uforvarende har forfatterne altså forutsett knivingen mellom Northug og Hellner på torsdagens herresprint. Donald-redaktøren røper at det knapt er en nebblengde som skiller Fjontug og Kelner. Men får nord-anden revansje?

Donald deltar ikke selv

Langrennshistorien til Knut Nærum og Arild Midthun kan også bli en ambassadør for langrennssporten i andre land.

Den gjøres tilgjengelig gjennom det internasjonale Donald-samarbeidet, og kan potensielt bli trykt i 20 land. Donald-lesere i Danmark, Tyskland og Italia kan dermed komme til å få se langrennskamp og blodslit i vakker Andeby-Oslosk natur.

– Donald er jo ikke ukjent med idrettskonkurranser, han har deltatt i både OL og VM i sin tid. Men denne gangen valgte vi å la mer gjenkjennbare ender stå for konkurransen, forklarer Donald-redaktøren.

 

LES ALT OM SKI-VM PÅ VÅRE VM-SIDER!

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere