RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Pølsa» og Gløersen til Ski-VM

Sprinterne Øystein «Pølsa» Pettersen og Anders Gløersen ble lørdag de siste norske deltakerne med VM-billett i lomma.

OSLO: Og dermed kan også Oslo skilte med to ekstra deltakere i Ski-VM.

Sprinterne Anders Gløersen (24) fra Rustad og Øystein «Pølsa» Pettersen (28) fra Linderud sikret seg de to siste plassene i langrennstroppen til VM.

Det var fire av sprintgutta som kjempet om de to siste ledige plassene til VM i Holmenkollen. I følge landslagstrener Ulf Morten Aune var plassen til Gløersen klar, men at avgjørelsen mellom Pettersen og Johan Kjølstad var hårfin.

LES OGSÅ: Mamma håper på «Pølsa» i VM

LES ALT OM SKI-VM I HOLMENKOLLEN HER

Vanskelig avgjørelse

– Det var en veldig vanskelig avgjørelse å ta. Johan er veldig skuffa akkurat nå, og det skulle bare mangle. Johan fikk ikke vist seg frem fra sin beste side i dag, men beslutninga er tatt, sier Aune.

Han forklarer at begge har vist formstigning i januar, men at Pettersen har løfta seg mye fra NM i Steinkjer hvor han røk ut i kvartfinalen.

– Øystein var også beste norske i sprinten i Düsseldorf så sent som i desember, og var veldig nær finaleplass i dag. Johan opplevde det samme i Liberec, men dette var en millimeteravgjørelse, sier Ulf Morten Aune.

«Pølsa» fornøyd med egen innsats

Og «Pølsa» selv var naturlig nok fornøyd med egen innsats.

– Nå reiser jeg hjem og trener. Så får vi se om jeg trener mot Konnerud eller mot VM i Holmenkollen. Anders har fått en plass, så blir det vel loddtrekning om den andre, sa han spøkefullt til NRK, like før uttaket ble kjent.

LES OGSÅ: Norgesmesteren fikk VM-billett i premie

Dermed er VM-troppen i langrenn komplett. Til VM i Holmenkollen vil det dermed bli påmeldt 20 løpere siden Norge har to tittelforsvarere fra VM i Liberec. Dette er Ola Vigen Hattestad og Petter Northug jr.

LES ALT OM SKI-VM I HOLMENKOLLEN HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere