RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Pølsa» skuffet i NM


Øystein Pettersen skuffet i NM. Nå blir det vanskelig for groruddølen å komme til VM.
Øystein Pettersen skuffet i NM. Nå blir det vanskelig for groruddølen å komme til VM. Foto: Arkivfoto
VM-plassen til Øystein Pettersen henger i en tynn tråd, etter at han røk ut i kvartfinalen i dagens NM-sprint.

STEINKJER: Kampen om en plass på det norske VM-laget i sprint er hard. Ola Vigen Hattestad og Petter Northug er allerede kvalifisert, dermed må resten av sprintlandslaget kjempe om de tre resterende plassene.

Etter å ha vært syk i det siste, var Øystein «Pølsa» Pettersen tilbake på startstrek i NM-sprinten, men den gikk på ingen måte slik «Pølsa» hadde ønsket seg.

Stressa og skuffa

Alt så ut til å gå etter planen da Øystein Pettersen tok ledelsen litt ut i sitt kvartfinaleheat. Men mot slutten ble han forbigått av Øyvind Gløersen og Johan Kjølstad. «Pølsa» klarte ikke å ta dem igjen, og dermed var det over og ut.

– Jeg går dårlig på ski. Jeg følte jeg kom i grei posisjon, men jeg ble stressa da de gikk forbi meg. Jeg er fryktelig skuffa, sa Pettersen til NRK etter rennet.

Tøff vei til VM

John Kristian Dahl forsvant også ut i NM-kvartfinalen. Dermed styrket Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Johan Kjølstad sine sjanser til VM-plass, på bekostning av Dahl og «Pølsa».

– Det er ikke noe bra å vise at man blir slått ut i kvartfinale i NM. Heldigvis flere gode løpere i Norge, så jeg tror ikke Norge som nasjon skal være bekymra, men selvfølgelig er jeg skuffa, sa Øystein Pettersen til NRK.

Siste sjanse for Pettersen og de andre sprinterne til å imponere landslagsledelsen er verdenscuprennene neste helg i Rybinsk.

Bom for Astrid

Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde heller ingen god dag i NM-løypene. Heming-jenta røk ut i semifinalen, etter å ha ledet store deler av løpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere