*Nettavisen* Nyheter.

Plukker søpla etter Nordstrands-folk

STOLTE KARER: Øivind Evensen (t.v.) skryter av innsatsen til gutta i servicegruppen til Marmorberget dag- og aktivitetssenter. Her er fra høyre Øyvind Arge, Jan Nyborg og Pål Thorstensen i ferd med å plukke søppel i Marienlunden på Holtet. Foto: Foto: Aina Moberg

Med god innsats fra servicegruppen ved Marmorberget dag- og aktivitetssenter holdes sju lokale grøntarealer stort sett søppelfrie.

LAMBERTSETER: Gjennom hele sommerhalvåret fjerner gruppen alt det andre kaster fra seg ved Andersendammen, Lindbäckdammen, Marienlunden, Skredderjordet, grøntområdet ved Cappelens vei/Kastellveien, Raschs vei/Skogholtveien, og ved nedkjørselen til bydelshuset på Sæter.

Bydelsoppdrag

– Nordstrandsfolk er ikke flinke til å bruke søppelkassene. Vi finner mye rart gjemt bak buskene, alt fra ispapir, flasker og sigarettsneiper til gamle datamaskiner og sekker med hageavfall og annet skitt, sier avdelingsleder på Marmorberget, Øivind Evensen.

Han er ansvarlig for «gutta fra servicegruppen» som hver tirsdag, og ellers når det er behov, er på søppeljakt på oppdrag fra Bydel Nordstrand. En avtale som har bestått siden 2005, og som også omfatter litt snømåking og forefallende arbeid om vinteren.

Seriøs jobb

– Oppdraget betyr enormt mye for brukerne våre. De er kjempefornøyde over å få utføre en seriøs jobb som gir dem positive opplevelser og følelsen av å mestre hverdagen, sier Evensen.

Han takker derfor Jan Nordahl i bydelsadministrasjonen for at avtalen kom i stand.

– Her er det snakk om et positivt samarbeid med gjensidig tillit, sier Evensen.

Bruk Grønmo

I mai måned har servicegruppen brukt ekstra mye tid på å gjøre grøntarealene fine. I den forbindelse har Øivind Evensen en oppfordring til nordstrandsbeboerne:

– Bruk Grønnmo når det er noe dere vil kaste. Ikke sett søppelet bak en busk og tro at problemet har løst seg. Det er ikke vår jobb å kjøre avfallet deres til mottaksstasjonene, men i dag må vi faktisk gjøre det én gang i uken, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.