*Nettavisen* Nyheter.

Plukket ut og klare for København

KLARE: Håndballjentene er klare for nordisk hovedstadskamp i København. Bak fra venstre: Andrea, Amalie, Ida, Juni, Henriette. Foran fra venstre: Marie, Cecilie, Emilie, Thale og Anna. FOTO: Kristin Tufte Haga

Disse 8.-klassingene fra Oslo reiser snart til København for å spille håndballkamper mot de nordiske hovedstedene.

Klikk på bildet for å forstørre.

HÅNDBALLPLUKKET: Jentene er håndballplukket til nordisk skolestevne i København. FOTO: Kristin Tufte Haga

OSLO: For 65. gang arrangeres Nordisk skoleidrettsstevne mellom hovedstedene i Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland

Stevnet er et samarbeid mellom skoleetatene. Fra landenes hovedsteder Oslo, Stockholm, København, Reykjavik og Helsingfors er det plukket ut et håndballlag for jenter, et fotballlag for gutter, og i tillegg friidrettsutøvere.

Bortsett fra enkelte friidrettsutøvere er, alle utøverne fra 8. klassetrinn.

HER KAN DU SE ALLE SOM ER PLUKKET UT FRA OSLO

Gleder seg

Og håndballjentene fra Nordseter, Kastellet, Engebråten, Karlsrud og Brannfjell ungdomsskole, har på ingen måte noe imot å bytte ut neste skoleuke.

Isteden blir det fem dager i København. Flyet går mandag.

LES MER OM STEVNET HER

– Klart vi er stolte av å ha blitt tatt ut, og klart vi gleder oss! Og ikke minst blir det spennende å treffe alle de andre som også er tatt ut. Både de fra Norge, men også de fra de andre landene, forteller blide håndballjenter fra klubbene Bækkelaget, Nordstrand, Kjelsås og Njård.

– Og for å bli kjent, så skal alle deltagerne være med på «orientering». Lagene fra alle landene blir blandet, kan jentene fortelle.

Alle utøverne skal bo på samme sted.

«Auditions»

Etter «auditions» for nesten 70 håndballjenter, og med første uttak av den enkeltes skoles gymlærere, sto de ti jentene til slutt igjen som de heldige utvalgte.

På reisen til København får de med seg lærere som følge. Lærerne følger dem til, under og hjem fra mesterskapet.

Jentene får kun spilt én kamp sammen, mot Kjelsås' 98-jenter, før det braker løs med første kamp tirsdag neste uke.

Men det bekymrer dem ikke, som virker som om de i hvert fall har kjent hverandre lenge allerede.

– Neida , det skal nok gå bra uansett, konjstaters det samstemt.

Med klister

Og så er det spesielt en ting til, som jentene gleder seg veldig til.

– Vi får lov å spille med klister!

Klister?

– Ja, foreløpig er vi for unge til å få spille med klister her i Norge, men i Danmark så er det lov.

Håndballjentene fra Oslo er:

Emilie Gauslaa og Thale Græsvig Lunden fra Nordseter skole , Cecilie Grydland fra Kastellet skole, Ida Holmen Bakken, Juni Kiland og Henriette Johansen fra Engebråten Skole, Anna Sophie Drangsland fra Hovseter skole, Andra Seglem Sandberg fra Karlsrud Skole, Amalie Mogstad og Marie Gilholm (keeper) fra Brannfjell Skole.

Rådhuset, tivoli og shopping

Ellen Kroge er lærer ved Nortvedt skole, og en av lederne for delegasjonen fra Oslo. Hun kan fortelle mer om det nordiske stevnet.

– Tirsdag morgen klokken 9.00 er den høytidelige åpningen, med hornmusikk og taler, nasjonalsanger og heising av alle lands flagg. Så er alle øvelsene i gang, forteller Kroge.

Læreren avslører også at alle utøvere og ledere kjørt i busser til Københavns Rådhus, etter tirsdagens øvelser. Der skal Københavns ordfører ønske alle velkommen til byen.

– Så følger middag, og ikke minst tivoli. Senere i uken står også båttur og tid til shopping på timeplanen. Siste kvelden er det selvfølgelig «bankett», tilføyer Kroge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag