RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polske Miesto er glad for å være på besøk i Oslo. Her setter han sitt preg på Husmania.
Polske Miesto er glad for å være på besøk i Oslo. Her setter han sitt preg på Husmania. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Polakker til Norge for å spraye Oslo-vegger

Graffitigruppa Vlepvnet fra Polen er for tiden i Oslo for å bistå sine norske kunstnervenner med å lage nye arbeider i det offentlige rom.

OSLO: Super City Bros består av en gruppe kunstnere som er tilknyttet Kulturhuset Hausmania, Oslos Streetart og billedkunstmiljø. 15 oktober kom seks graffitikunstnere fra den polske gruppen Vlepvnet. På initiativ fra gruppen har det blitt inngått et samarbeid mellom gruppen og Kulturhuset Hausmania i Oslo.

Budskap

Norske grafittikunstnere har vært i Polen og malt sammen med Vlepvnet, og nå er altså den polske gruppa i hovedstaden.

DittOslo får prate med en av medlemmene, Miesto mens han står og setter sitt preg på en av husveggene til Husmania.

Hvorfor graffiti?

- Jeg liker å jobbe med Street art fordi det er autentisk. Det er min måte å uttrykke meg selv på. Det er en måte å levere et budskap på, sier han.

Rolig by

Miesto har kun vært i Oslo i to dager, men liker seg allerede veldig godt.

– Det er en mye roligere by enn Warzawa, som alltid er bråkete og hektisk. Og det finnes heller ikke så mange stygge reklameplakater som ødelegger utseende til byen, sier han.

Politisk debatt

Kordinator og billedkunstner Anita Hillestad forklarer at målet med prosjektet er kunstnerisk utveksling mellom artister fra Warsawa og Oslo, utvksling av kunnskap rundt streetart som kunst og streetarts rolle i det offentlige rom i Norge og Polen.

– I tilegg ønsker vi å skape en åpen debatt der vi involverer unge, politikere, kunstnere og folk som ellers er interessert i tematikken, sier hun.

Dokumentasjon fra Polen og Oslo vil stilles ut på Podium og Dourthmound Bodega med åpning 13 januar. I utstillingsperioden tilbys det workshops og invitasjon til seminar omkring temaet grafitti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere