RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politi der det skjer


Tirsdag kunne justisminister Knut Storberget og visepolitimester Roger Andresen ta den nye mobile politiposten i øyesyn. Foto: Camilla Svendsen
Tirsdag kunne justisminister Knut Storberget og visepolitimester Roger Andresen ta den nye mobile politiposten i øyesyn. Foto: Camilla Svendsen
Tirsdag kunne justisminister Knut Storberget stolt vise frem Oslo-politiets nye, mobile politipost. I løpet av et par uker får vi kanskje se den på Brynsenteret, på Mortensrud eller i Hvervenbukta.

VÅRE BYDELER: - Jeg har nylig vært i Stockholm og sett på tilsvarende mobile politipost, sier ordenssjef på Manglerud, Morten Østeraas.

- Der har de meget gode erfaringer, så nå både gleder vi oss og har store forventninger når vi får den hit.

Mobil

Tanken med politipost på hjul er å ha den der hvor det er størst behov og hvor det skjer noe.

- Meningen er at hver politistasjon skal kunne reserve vognen for en periode eller for en spesiell aksjon, forteller Østeraas.

- Vi kan for eksempel bruke den på et senter, vi kan ha den i Hvervenbukta på fine sommerdager når det er mye aktivitet der eller vi kan ha den på et sted hvor det er spesiell aktivitet og det er gunstig for oss å være fast en periode.

Vi har som flere vil huske hatt områder hvor det har vært mange innbrudd. Et slikt sted vil være aktuelt å ha politiposten en stund.

- Vi vet jo av erfaring at folk trenger litt tid for å ta kontakt med oss når de og vi er på et sted. Politiposten vil derfor forhåpentligvis trekke folk til seg.

Bemanning

Det blir ingen fast bemanning på kjøretøyet.

- Hver stasjon vil få såkalte superbrukere som blir spesialister på bruken. Posten vil jo ha en del spesialutstyr. Og det er av betydning at den har bemanning som er lokalkjent, sier Østeraas.

Sirkulerer

Da den mobile politiposten første gang ble vist tirsdag, var den ikke helt ferdig rigget.

- Derfor vil det ta litt tid før den kommer i bruk, men jeg håper det ikke skal gå lang tid for denne har vi virkelig store forventninger til. sier ordenssjefen på Manglerud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere